• Cercetătorii testează medicamente aprobate deja, în tratarea Covid-19.
  • AstraZeneca a devoltat un nou cocktail cu anticorpi împotriva coronavirusului.
  • Comisia Europeană vrea să aprobe noi medicamente împotriva Covid-19.

Cercetătorii americani spun că mai multe medicamente folosite până acum în alte afecțiuni s-au dovedit a fi eficiente în reducerea Covid-19.

Cum au ajuns cercetătorii la această concluzie?

Specialiștii se concentrează tot mai mult să găsească noi medicamente care să combată Covid-19. Însă, un nou studiu al Universității din Michigan spune că trebuie să ne concentrăm pe testarea celor deja existente și aprobate. Studiul folosește analiza imaginii bazată pe inteligența artificială a celulelor umane din timpul infecției cu coronavirus.
Celulele au fost tratate cu peste 1.400 de medicamente din piață fie înainte, fie după îmbolnăvirea cu Covid. 17 s-au dovedit a fi eficiente în ameliorarea coronavirusului. Zece dintre acestea au mai avut rezultate recunoscute anterior.

Unele companii se situează la polul opus și aleg varianta tratamentelor noi. AstraZeneca tocmai a anunțat că, dintre cei peste 5000 de bolnavi de Covid-19 care au fost tratați cu un cocktail cu anticorpi pe care l-a dezvoltat, nici unul nu a murit și nici nu a făcut o formă gravă a bolii. Și Comisia Europeană a anunțat că intenţionează să aprobe trei medicamente împotriva COVID-19 până în octombrie anul acesta.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1