• Ținta este analizarea la scară largă a proteinelor, în vederea găsirii unei terapii oncologice viabile.
  • Cele două nu au dezvăluit, însă, ce tip de cancer vizează.
  • Acordul dintre cele două este cel mai recent încheiat între companii farmaceutice și de tehnologie, pentru crearea de noi tratamente împotriva bolilor.

AstraZeneca s-a aliat cu o companie de biologie care folosește A.I., cu scopul de a dezvolta un anticorp pentru combaterea cancerului, care să înlocuiască chimioterapia, scrie Reuters.

Are ca scop valorificarea tehnologiei A.I. de la Absci pentru a concepe un anticorp împotriva cancerului. Ținta este analizarea la scară largă a proteinelor, în vederea găsirii unei terapii oncologice viabile, care să înlocuiască chimioterapia tradițională.

Absci aplică Inteligența Artificială Generativă pentru a proiecta candidații optimi pentru medicamente pe baza afinității țintelor, a siguranței, a fabricabilității și a altor caracteristici.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

„Suntem mândri să lucrăm îndeaproape cu AstraZeneca pentru a ne folosi Inteligența Artificială pentru a aduce tratamente noi pacienților oncologici”, a declarat Sean McClain, CEO al Absci.

Cele două nu au dezvăluit, însă, ce tip de cancer vizează. Acordul dintre cele două este cel mai recent încheiat între companii farmaceutice și de tehnologie, pentru crearea de noi tratamente împotriva bolilor. În septembrie, și Moderna a încheiat un acord cu Immatics din Germania, în valoare de peste 1,7 miliarde de dolari, pentru dezvoltarea de vaccinuri și terapii împotriva cancerului. Și, desigur, înțelegerea dintre AstraZeneca și Absci se ridică la 247 de milioane de dolari.

Citește și