• Cîţu spune, după ce a participat alături de primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, la deschiderea anului școlar, că a luat „invitația ca atare”.
  • Premierul a fost aspru criticat după ce s-a afișat public, la deschiderea anului școlar, cu primarul Piedone.
  • Piedone este condamnat la 8 ani de închisoare, în primă instanță, în dosarul Colectiv.

Premierul Florin Cîţu spune, după ce a participat alături de primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, la deschiderea anului şcolar, că a luat „invitaţia ca atare” şi a mers la eveniment. Rudelor victimelor de la Colectiv le transmite să aştepte ca justiţia să îşi facă datoria.

Întrebat miercuri cum explică faptul că a stat alături de primarul Cristian Popescu Piedone, condamnat în primă instanță în dosarul Colectiv, la deschiderea anului școlar de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București, Cîţu a răspuns: „Am fost invitat de ministrul Cîmpeanu şi de doamna director de la Gheorghe Lazăr, un liceu de elită care şi-a asumat un program pilot. Așa a fost invitația făcută către mine, am luat-o ca atare şi am mers la eveniment”.

Întrebat dacă are un mesaj pentru rudele supraviețuitorilor de la Colectiv, premierul a spus: „să așteptăm cu toții ca justiția să își facă datoria”.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Premierul a fost aspru criticat după ce s-a afișat public, la deschiderea anului școlar, cu primarul Piedone, condamnat la 8 ani de închisoare, în primă instanță, în dosarul Colectiv.

„Să îţi fie ruşine domnule prim ministru. Cîţu îşi negociază susţinerea în Parlament unde Piedone are ceva prieteni”, a scris pe pagina sa de facebook, Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei „Colectiv”.