• Virgil Popescu, ministrul interimar al Economiei: „Nu închidem pe nimeni. Premierul a spus că nu mai închidem economia”
  • Ștefan Ionescu, jurnalist Aleph News: „Veste bună pentru patroni și antreprenori: rămân deschise barurile, cafenelele, teatrele, cinematografele, piscinele”.
  • Ștefan Ionescu: „Vestea proastă pentru cei care nu s-au vaccinat, ei nu au acces în aceste locații”.

Restaurantele și terasele vor fi la fel ca școlile. Nu se mai închid când incidența Covid ajunge la 6 la mie – așa cum zicea Guvernul. Cine contrazice Guvernul? Păi tot Guvernul. Informația a apărut la emisiunea Off/On the Record cu Sorina Matei.

Virgil Popescu, ministrul interimar al Economiei: „Nu închidem pe nimeni. Premierul a spus că nu mai închidem economia”

„Eu am vorbit cu premierul și am văzut și declarația dânsului de astăzi, se rezolvă inclusiv pentru patroni. Nu înțeleg și nici premierul n-a înțeles cum s-a strecurat că dacă este peste 6 la mie să închidem și terasele. Și magazinele… Deci nu, se va rezolva sigur acest lucru. M-au sunat și pe mine patronii din Horeca, le-am spus că se rezolvă… Deci restaurantele și terasele vor fi în continuare deschise pe certificat verde, sigur că da.

Credeți-mă că am fost cu băiatul meu cel mare, acum 2 zile, într-un restaurant din centru, vizavi de minister, m-am așezat la masă, s-a așezat și el la masă, a venit un ospătar, ne-a verificat certificatul, mulțumim, și am stat foarte bine în restaurant.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Nu închidem pe nimeni. Premierul a spus că nu mai închidem economia. Deci nu vorbim de închis… Eu cred că așa va fi…Acum decizia vizavi de toate magazinele, de mall-uri, de…va fi luată în ședința următoare a Comitetului pentru Situații de Urgență”, a spus Virgil Popescu, ministru interimar al Economiei.

Ștefan Ionescu, jurnalist Aleph News: „Veste bună pentru patroni și antreprenori: rămân deschise barurile, cafenelele, teatrele, cinematografele, piscinele”

„Școlile rămân deschise indiferent de rata de incidență. Testele non-invazive, teste de salivă, pe care a fost însărcinat ministerul Sănătății să le găsească pe cele care corespund și apoi să fie achiziționate. Vor fi testați elevii, studenții , preșcolarii, cât și profesorii și educatorii.

Veste bună pentru patroni și antreprenori: rămân deschise barurile, cafenelele, teatrele, cinematografele, piscinele. Vestea proastă pentru cei care nu s-au vaccinat, ei nu au acces în aceste locații. În limita a 50% pot intra în toate aceste locații cei care sunt vaccinați sau cei care au trecut prin boală – nu mai mult de 6 luni în urmă. Dispar cei care se puteau testa și puteau demonstra. Nu mai este valabil.

În localitățile cu rată de infectare peste 6 la mie: revine masca, atât în interior și în interior. Tot în aceste localități se impun restricții de circulație după ora 20:00, până la 05:00. Sunt scutiți cei care au trecut prin boală sau cei care sunt vaccinați. Și magazinele de cartier, la ora 22:00 se închid. Dacă incidența sare peste 7.5 la mie, restricțiile se aplică și în timpul săptămânii, de luni până joi”, a explicat Ștefan Ionescu.