• Conducerea PNL a avut în ultimele zile discuţii preliminare cu delegaţia USR, apoi cu cea a PSD. Liberalii se vor reuni luni, pentru a decide pe cine aleg pentru a face o coaliţie de guvernare.
  • PNL trebuie să aleagă dacă vrea să facă reforme cu USR sau dacă menţine status quo-ul şi împarte bani în stânga şi în dreapta către primarii liberali şi social-democraţi, declară la RFI deputatul USR Iulian Bulai.

„Asistăm la o posibilă creare a unor majorităţi pragmatice, nu ideologice”, declară deputatul USR Iulian Bulai. Declaraţiile lui Cîţu şi Ciolacu i se par „absolut halucinante”.

PNL trebuie să aleagă dacă vrea să facă reforme cu USR sau dacă menţine status quo-ul şi împarte bani în stânga şi în dreapta către primarii liberali şi social-democraţi, declară la RFI deputatul USR Iulian Bulai.

Conducerea PNL a avut în ultimele zile discuţii preliminare cu delegaţia USR, apoi cu cea a PSD. Liberalii se vor reuni luni, pentru a decide pe cine aleg pentru a face o coaliţie de guvernare.

Recomandări

CINE VA FI PREȘEDINTE?
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
SWIFT ÎNDEAMNĂ LA VOT
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
AI GRIJĂ DE COPIL
CE VA FACE TRUMP?

Iulian Bulai spune că „USR este consecvent celor spuse în ultimele două luni, aşteptăm să refacem coaliţia de guvernare alături de PNL şi de UDMR şi pentru următoarele două zile aşteptăm gândirea sau răzgândirea celor de la PNL într-o anumită direcţie. Dacă vor să facă reforme cu noi, dacă vor să implementăm cumsecade PNRR-ul, să începem să punem criterii pe banii alocaţi prin programul „Anghel Saligny” sau dacă vor să meargă să menţină status quo-ul în chestiunea lipsei de reforme în administraţia publică şi să împartă bani în stânga şi în dreapta către primarii PSD-PNL, pe fondurile existente”.

Întrebat despre declaraţiile preşedintelui PNL, Florin Cîţu – „Am găsit multe lucruri care pot să ne unească” şi ale lui Marcel Ciolacu, liderul social-democrat – „Suntem pe un drum corect”, Bulai spune că i se par „absolut halucinante din multe puncte de vedere”.

„Asistăm la o posibilă creare a unor majorităţi pragmatice, nu ideologice. Din punct de vedere aşa-zis ideologic, PNL, un partid de dreapta, nu este compatibil cu un partid care se află la opusul intereselor PNL, anume PSD (…). Asistăm la un discurs plin de disonanţe cognitive ale fostului premier, Florin Cîţu. În decembrie, avea o postare radicală împotriva a tot ce înseamnă PSD, istoricul PSD, apartenenţa la PCR, o ură viscerală faţă de oamenii cu care a negociat astăzi, Ciolacu, Dîncu, Tudose, toţi oamenii cu care a mers la negociere în mai puţin de un an şi pe care atunci îi numea duşmani ai poporului şi acum îi numeşte persoane cu care poate să aibă lucruri în comun”, declară deputatul USR.