• Ungaria înregistrează cele mai multe cazuri noi COVID-19 de la sfârşitul lunii martie
  • România, Cehia, Slovacia şi Polonia au înăsprit regulile privind purtarea măştilor şi au introdus măsuri de reducere a infecţiilor.

Ungaria înregistrează miercuri 10.265 de noi infecţii COVID-19, cel mai mare număr zilnic de la sfârşitul lunii martie, a anunţat guvernul.

Cazurile zilnice se apropie de vârful de 11.265, atins în timpul celui de-al treilea val al pandemiei. Ungaria nu are aproape nicio restricţie în vigoare şi rata de vaccinare este sub media Uniunii Europene, conform Reuters.

Un nou val de infecţii cu COVID-19 a cuprins întreaga Europă Centrală, iar spitalele din unele ţări, precum România, se luptă să-i facă faţă.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

România, Cehia, Slovacia şi Polonia au înăsprit regulile privind purtarea măştilor şi au introdus măsuri de reducere a infecţiilor.

În Ungaria, guvernul premierului Viktor Orban, care se confruntă cu alegeri la începutul anului 2022, a îndemnat populaţia să se vaccineze şi a anunţat inoculări obligatorii în instituţiile de stat, împuternicind, de asemenea, companiile private să impună vaccinarea obligatorie angajaţilor.

Dar nu a făcut obligatorie purtarea măştii în spaţii închise – cu excepţia transportului public şi a spitalelor – şi nu există alte restricţii.

Marţi, guvernul a declarat că monitorizează cazurile şi „dacă va fi necesar, va lua măsuri suplimentare”.

Guvernul nu a răspuns la întrebările trimise prin e-mail de Reuters.

Ungaria, o ţară cu 10 milioane de locuitori, a raportat 32.514 decese cauzate de COVID-19 de la începutul pandemiei, dar numai 5,78 milioane dintre locuitorii săi sunt complet vaccinaţi.