• Omicron este acum noua „variantă îngrijorătoare” în pandemia de coronavirus. OMS avertizează că aceasta poate duce la „creșterea riscului de reinfectare”.
  • Până în prezent, aproximativ 80 de cazuri de această versiune a SARS-CoV-2 au fost detectate în Africa de Sud, Botswana, Hong Kong și Belgia.
  • În ultimele zile, Omicron a stârnit îngrijorare în rândul oamenilor de știință din cauza „numărului extrem de mare” de mutații.

Noua variantă B.1.1.529 a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Africa de Sud și în alte țări din Africa de Sud, a fost denumită „Omicron” de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a clasificat-o, de asemenea, ca fiind „îngrijorătoare” vineri, 26 noiembrie, informează BBC.

Omicron se alătură acum unei liste care include Alpha, Beta, Gamma și Delta, toate acestea fiind caracterizate ca fiind responsabile pentru creșterea mare a numărului de cazuri din ultimul an.

Ce știm despre noua variantă din Africa de Sud, Omicron

Până în prezent, aproximativ 80 de cazuri de această versiune a SARS-CoV-2 au fost detectate în Africa de Sud, Botswana, Hong Kong și Belgia.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS

În ultimele zile, Omicron a stârnit îngrijorare în rândul oamenilor de știință din cauza „numărului extrem de mare” de mutații.

Mutațiile sunt modificări genetice care apar în virus pe măsură ce acesta este transmis de la o gazdă la alta. Cele mai multe dintre aceste modificări sunt inofensive, dar unele pot face ca agentul patogen să fie mai contagios sau mai rezistent la sistemul imunitar, așa cum a fost cazul variantei Delta și al altor variante.