• Mai mulți angajați ai guvernului din Australia de Sud au fost ținta unui atac cibernetic major, de tip ransomware.
  • Trezorierul Australiei de Sud, Rob Lucas, a fost informat că este una dintre victimele acestui atac și, mai mult, potrivit informațiilor este posibil să fie vorba de până la 80.000 de persoane angajate în cadrul Guvernului.
  • Printre ei s-ar putea să se afle și premierul. Scopul atacului ar fi fost acela de a le fura datele personale.

Mai mulți angajați ai guvernului din Australia de Sud au fost ținta unui atac cibernetic major, de tip ransomware. Trezorierul Australiei de Sud, Rob Lucas, a fost informat că este una dintre victimele acestui atac și, mai mult, potrivit informațiilor este posibil să fie vorba de până la 80.000 de persoane angajate în cadrul Guvernului. Printre ei s-ar putea să se afle și premierul. Scopul atacului ar fi fost acela de a le fura datele personale. A fost vizat și sistemul de salarizare al guvernului. Aceste informații au fost transmise de către Frontier Software către trezorierul Australiei de Sud.

Am fost informat că au fost accesate înregistrările a cel puțin 38.000 de angajați și că este posibil ca până la 80.000 de angajați să fi fost afectați”, a declarat Lucas.

Datele conțineau informații despre nume, data nașterii, numărul de dosar fiscal, adresa de domiciliu, detalii despre contul bancar, data începerii angajării, perioada de salarizare, remunerația și alte informații legate de salarizare.

Recomandări

NEVĂZUT, NECUNOSCUT
GERMANIA ÎȘI PREGĂTEȘTE BUNCĂRELE
TRUMP SCHIMBĂ TARIFELE
RUSIA ȘI ARMELE NUCLEARE
DUPĂ FAȚĂ SE CUNOAȘTE
DRUMURILE NOASTRE, TOATE

Politicienii din SA, inclusiv premierul Steven Marshall, ar putea fi, de asemenea, una dintre victime. Trezorierul Australiei de Sud a adăugat că Departamentul pentru Educație, care nu utilizează Frontier, a fost singurul departament care nu a fost ținta acestui atac.

Vestea a venit după ce Frontier, care a fost furnizorul de servicii de salarizare al guvernului din 2001, a confirmat în seara precedentă pentru prima dată că hackerii au furat date ale guvernului de stat din rețeaua lor și le-au publicat pe dark web. Compania de gestionare a salarizării oferă servicii pentru peste 1.500 de guverne și agenții neguvernamentale din întreaga lume, iar guvernul SA nu a fost primul client al acesteia care a fost afectat de un atac cibernetic.

Deși atacul a vizat informații deținute de Frontier Software, acesta nu a ajuns la sistemele interne ale guvernului. Incidentul a fost considerat a fi cea mai mare încălcare a securității datelor din istoria Australiei de Sud.

„Cred că ceea ce vedem în Australia și în întreaga lume este că amploarea încălcărilor de date a devenit și mai mare, așa că este foarte probabil ca orice încălcare pe care o vom vedea… să fie, din păcate, mai mare decât ceea ce s-a întâmplat vreodată”, a declarat Lucas.

Guvernul a declarat că va colabora îndeaproape cu Frontier pentru a investiga această problemă și că a încheiat un parteneriat cu serviciul de sprijin în domeniul securității cibernetice IDCARE pentru a lucra cu angajații în vederea elaborării unui plan de răspuns și pentru a oferi sprijin personal pe parcursul procesului.

Purtătorul de cuvânt al Trezoreriei laburiste, Stephen Mullighan, a criticat rolul premierului Marshall în eșecul de a proteja datele oamenilor, spunând că guvernul ar trebui să explice „de ce o breșă de securitate care a avut loc acum patru săptămâni este dezvăluită abia acum”.

Toți angajații din sectorul public au primit un e-mail prin care sunt informați cu privire la nivelul de informații care au fost compromise. Totodată, li se oferă informații despre modul în care pot solicita ajutor și asistență.