• Gareth Lee a inițiat o acțiune în justiție în 2014, după ce o brutărie din Belfast, administrată de creștini, a refuzat să-i facă un tort cu sloganul „Susțineți căsătoriile gay”.
  • Afacerea de familie Ashers a declarat că sloganul era în contradicție cu valorile lor creștine.
  • Instanța europeană a declarat cazul domnului Lee inadmisibil, spunând că acesta nu a reușit să epuizeze toate opțiunile în instanțele britanice.

Controversatul caz al „tortului gay” a fost respins de Curtea Europeană a Drepturilor Omului după o dispută de aproape 7 ani.

Un activist pentru drepturile homosexualilor a pierdut o dispută de șapte ani pe tema discriminării în legătură cu o comandă de tort, Curtea Europeană a Drepturilor Omului declarând cazul său inadmisibil.

Gareth Lee a inițiat o acțiune în justiție în 2014, după ce o cofetărie din Belfast, administrată de creștini, a refuzat să-i facă un tort cu sloganul „Susțineți căsătoriile gay”.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Afacerea de familie Asher’s a declarat că sloganul era în contradicție cu valorile lor creștine.

Instanța europeană a declarat cazul lui Gareth Lee inadmisibil, spunând că acesta nu a reușit să epuizeze toate opțiunile în instanțele britanice.

Bărbatul din Belfast a susținut de mult timp că, prin refuzul de a-i onora comanda, brutăria l-a discriminat din cauza orientării sale sexuale și a convingerilor sale politice.

Gareth Lee câștigat procesul său inițial și un apel ulterior în instanțele britanice, dar în 2018 Curtea Supremă din Regatul Unit nu a fost de acord cu instanțele inferioare și a dat dreptate cofetăriei.

Lee a înaintat apoi cazul său la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, unde a fost examinat de șapte judecători care au decis, prin majoritate, că acesta trebuie respins.