• O legumă cruciferă bogată în substanțe nutritive, vitamine și care este ușor de preparat este broccoli.
  • Lintea se gătește cel mai repede și este o sursă rapidă de proteine vegetale și fibre.
  • Calciul și probioticele sunt doar două dintre beneficiile pe care le oferă iaurtul, menținându-ne atât oasele, cât și intestinele sănătoase.

Dacă te-ai plictisit de meniul tău zilnic și vrei să adopți un stil de viață diversificat, uite 10 alimente sănătoase care îți vor schimba starea de spirit și bucura papilele gustative.

Broccoli

O legumă cruciferă bogată în substanțe nutritive, vitamine și care este ușor de preparat. Acesta se află în fruntea listei de alimente sănătoase, care se află pe rafturile oricărui supermarket. Îl poți prăji, găti la abur sau fierbe.

Ulei de măsline extravirgin

Uleiul de măsline este o componentă importantă a dietei mediteraneene, care este cotată ca fiind una dintre cele mai sănătoase din lume, și asta pentru că uleiul este bogat în grăsimi bune și antioxidanți care susțin sațietatea și longevitatea. Poate fi folosit în sosuri pentru salate, pesto, chimichurri sau, pur și simplu, îl puteți stropi peste paste sau legume, relatează Martha Stewart.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Linte

Se gătește cel mai repede și este o sursă rapidă de proteine vegetale și fibre. Fierbeți bobițele la foc mic în chili, supă sau tocană sau puteți să le puneți și în salate.

Somon

Bogat în acizi grași omega-3, care reduc factorii de risc de boală, somonul este un adaos gustos de proteine în farfurie. Optați pentru somonul sălbatic, care are mai multe omega și nutrienți în comparație cu varietățile de crescătorie. Îl poți servi într-o salată alături de orz și sfeclă aurie.

Cartofi dulci

Culoarea portocalie strălucitoare a cartofilor dulci vine de la betacaroten, un antioxidant puternic care este benefic pentru sănătatea creierului, a pielii și a ochilor. Cu mai multe fibre decât cartofii albi, acești tuberculi portocalii adaugă o culoare vibrantă în farfurie și au un gust excelent în aproape orice preparat. Serviți-i ca garnitură coaptă sau în supe și tocănițe.

Iaurt

Calciul și probioticele sunt doar două dintre beneficiile pe care le oferă iaurtul, menținându-ne atât oasele, cât și intestinele sănătoase. Iaurturile simple, fără zahăr, sunt cea mai sănătoasă selecție și puteți adăuga propriile arome preferate sub formă de fructe, granola și alte toppinguri dacă doriți să îl îmbogățiți. În plus, îl poți folosi ca pe un condiment, amestecându-l în sosuri.

Cereale integrale

S-a demonstrat că reduc riscul bolilor de inimă, diabet și obezitate. Cerealele integrale sunt pline de fibre, vitamine și minerale pe care nu le puteți obține din cerealele albe rafinate. Poți schimba pastele albe obișnuite cu soiuri de cereale integrale sau orezul alb cu cel brun.

Nuci

O sursă de omega-3 și un aliment bogat în general din punct de vedere nutrițional, nucile ajută la susținerea sațietății. Poți prăji nucile pentru a le face mai crocante și a le scoate în evidență aroma.

Kale

Printre cele mai nutritive alimente sănătoase se numără varza kale. Ea și-a făcut loc în lumina reflectoarelor pentru un motiv întemeiat. Cei mai mulți dieteticieni sunt de acord că din cina ta nu ar trebui să lipsească verdețurile.

Năut

Năutul este una dintre cele mai îndrăgite fasole, deoarece gustul și textura sa sunt atât de delicioase într-o varietate de preparate. Conține vitamine, minerale, fibre și proteine, pe care cu toții căutăm să le consumăm cât mai mult. Îl poți prăji sau îl poți face hummus.