• Un studiu preliminar din Israel arată că vaccinul cu a patra doză nu previne infecția cu varianta cu Omicron.
  • Israelul a început să lanseze al patrulea vaccin COVID pentru cei peste 60 de ani și pentru lucrătorii din domeniul sănătății la începutul lunii ianuarie pentru a combate cazurile în creștere din cauza noii variante.

A patra doză de vaccin de la Pfizer și Moderna nu a reușit să prevină infecțiile cu varianta Omicron, potrivit unui studiu preliminar al unui spital din Israel, conform Reuters.

Studiul a analizat efectul dozei booster de la Pfizer/BioNTech la 154 de persoane după două săptămâni și de la Moderna la 120 de persoane după o săptămână. Grupul vaccinat a fost apoi comparat cu un grup fără doza booster.

„Știm până acum că nivelul de anticorpi necesari pentru a proteja și pentru a nu fi infectat cu Omicron este probabil prea mare pentru vaccin, chiar dacă este un vaccin bun”, a susținut Regev-Yochay, directorul Unității de Boli Infecțioase, de la Centrul Medical Sheba din Israel.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Între timp, Israelul a început să lanseze a patra doză de vaccin anti-COVID pentru cei peste 60 de ani și pentru lucrătorii din domeniul sănătății la începutul lunii ianuarie pentru a combate cazurile în creștere din cauza variantei Omicron.