• Din iubire ne naștem, din iubire creăm. Iubirea ar trebui să ne ghideze în permanență viețile.
  • Urmăm același traseu și atunci când ne re-îndrăgostim pentru că suntem „setați” pe ideea că cel mai scurt drum e cel pe care-l cunoști.
  • Toate încep hormonul fericirii.

Când nu mai crezi în nimic, crezi în știință. Și în iubire, pentru că și iubirea e știință. Când aștepți să te sune „știi tu cine”, în creierul tău au se eliberează mai multe substanțe. Totuși, e greu să îți dai seama exact ce se petrece în mintea și corpul tău atunci când te curpind primii fiori ai iubirii. Sau atunci când te reîndrăgostești, dacă ești un romantic incurabil într-o perpetuă căutare și admirație a perfecțiunii.

Din iubire ne naștem, din iubire creăm. Iubirea ar trebui să ne ghideze în permanență viețile. Toate aceste afirmații nu sunt platitudini. Și toate încep cu hormonul fericirii.

Denumirea lui este serotonină. Pe acesta îl produce celula nervoasă. Și mai este și în altă parte, în celulele tractului digestiv. Cum se spune în popor dragostea trece prin stomac. Acea iubire de sexul opus, de îndrăgostire, este foarte bună pentru că ne stimulează. Acest lucru face foarte bine organismului, deci vă recomand: plimbați-vă, iubiți-vă, îndrăgostiți-vă!”, a spus prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Și dacă tot vorbim despre „fluturii din stomac”, durata iubirii și intensitatea ei, depind doar de noi, de cât de bine rezonăm cu cel pe care îl alegem drept partener. Urmăm același traseu și atunci când ne re-îndrăgostim pentru că
suntem „setați” pe ideea că cel mai scurt drum e cel pe care-l cunoști. Da, iubirea poate fi înțeleasă psihologic, dar cel mai bine este să o simțim și să o dăruim cu toată inima celor de lângă noi.

În această îndrăgosteală spre iubire, apare prima dată dorința, urmată de atracție, urmată de angajament sau atașament. Angajamentul și atașamentul sunt cumva specifice iubirii. Dorința și atracția sunt specifice îndrăgostelii. 2.13 În general, suntem atrași de persoane pe care creierul nostru le consideră familiare 5.03 TC OUT (CUT) TC IN 5.09 Prima dată, creierul nostru se duce spre persoane asemănătoare cu profilele părinților noștri sau relațiilor semnificative din viața noastră. Creierul nostru spune în general mai bine un scenariu pe care îl cunosc și rău, pe care știu să-l gestionez, decât un lucru nou care presupune efort. De-asta avem această compulsie la repetiție sau această nevoie de a repeta, în general și a alege cam pe aceleași șabloane”, a declarat psihoterapeutul Victor Gorea.

Încrederea, respectul și tandrețea sunt cei trei piloni pe care se sprijină întreaga construcție a iubirii într-un cuplu. Și o altă condiție pentru o iubire ca în filme este conștiința de sine a fiecăruia dintre parteneri. Mă iubesc și te iubesc pentru că așa aleg.

Recomandări

IOHANNIS: RO E ÎNTR-O SITUAȚIE COMPLICATĂ
CARE E SOARTA TIKTOK
PSD SE RETRAGE DIN COALIȚIE
NETANYAHU DISCUTĂ PACEA
BOOTS ON THE GROUND
JURNALISM (IN)DEPENDENT