Bărbații le recunosc femeilor o capacitate enormă de sacrificiu, dar le reproșează uneori că sunt prea concurențiale. Chiar și unele doamne se plâng de lipsa de solidaritate între femei. Ca orice generalizare, afirmația poate fi combătută cu mii de exemple contrarii: unul luminos este Atena Boca.
Advertisment
Ca multe fete din generația sa, s-a pregătit pentru lumea afacerilor. A absolvit Academia de Studii Economice în 2004, apoi a lucrat câțiva ani într-o mare firmă de imobiliare. Într-o zi, s-a hotărât să facă un copil. Ambițioasa corporatistă a realizat atunci că e nepregătită pentru ce o așteaptă. Fiind o femeie modernă, nu a cerut sfatul unei bătrâne din vecini, ci a intrat online. Și-a creat un grup de Facebook cu câteva prietene. Aici a făcut mica greșeală care i-a schimbat viața: din neatenție, a lăsat grupul public.
A descoperit cu uimire că mii de femei aveau aceleași neliniști și angoase ca ea! În doar câțiva ani, La Primul Bebe a devenit o comunitate cu peste 100 000 membri din toată România. Atena Boca a știut să îmbine empatia feminină, generozitatea socială și viziunea antreprenorială. La Primul Bebe nu oferă doar sfaturi utile, ci organizează seminarii și campanii educative. Mai mult, a colectat milioane de euro, cu care a modernizat maternități. Atena Boca este un personaj de succes.
Recomandări
Ademonstrat că organizațiile umanitare nu doar cheltuiesc fonduri, ci formează oameni și finanțează proiecte. Recunoașterea i-a venit tocmai din Statele Unite. Platforma ei este singura din România care a fost premiată de Facebook cu o bursă. La Primul Bebe figurează azi în topul celor mai de impact 100 comunități din lume. Însă pe cartea de vizită a Atenei Boca nu vei găsi aceste performanțe. Ea se prezintă ca mamă a 2 copii. Nu cred că e vorba de modestie, ci mai curând de maturitate. Dincolo de succesul profesional, ceea ce o împlinește cu adevărat este că a știut să rămână femeie înainte de toate.
Partenerii noștri