• Musk nu a oferit detalii despre robotaxi, în afară de a spune că va arăta destul de futurist.
  • El a făcut anunțul joi seară la Cyber Rodeo at Giga Texas, o petrecere organizată la noua fabrică de peste un miliard de dolari a Tesla.
  • Musk a declarat la evenimentul de joi seara, transmis în direct pe YouTube, că Tesla a livrat primele SUV-uri mici Model Y construite la noua fabrică.

Tesla va construi un vehicul dedicat pentru a fi folosit ca robotaxi și va începe să producă trei noi vehicule anul viitor, a declarat directorul executiv Elon Musk fanilor la o petrecere de celebrare a deschiderii unei fabrici din Texas. El nu a oferit detalii despre robotaxi decât să spună că va avea „un aspect destul de futurist”.

El a mai spus că Tesla va începe să construiască anul viitor pick-up-ul Cybertruck la noua sa fabrică de lângă Austin, Texas. După aceea, va începe să construiască un nou Roadster și un camion electric, a spus el. Elon Musk a făcut declarațiile sale joi seară, la Cyber Rodeo la Giga Texas, o petrecere pe bază de invitație pentru mii de invitați la noua fabrică Tesla, care a costat de peste un miliard de dolari.

Până la 15.000 de persoane au fost așteptate să participe la evenimentul privat organizat pentru a marca deschiderea noii fabrici Tesla din comitatul Travis, care servește și ca nou sediu al companiei, după mutarea din California.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Musk a declarat la evenimentul transmis în direct pe YouTube că Tesla a livrat primele Model Y construite la noua fabrică, despre care a spus că poate produce o jumătate de milion de SUV-uri mici pe an.

Tesla și Musk au ratat deseori obiectivele de a începe să producă vehicule. În 2019, el a promis că o flotă de robotaxi autonomi va fi pe șosele în anul următor, dar software-ul Full Self-Driving al companiei este încă testat pe drumurile publice de către anumiți proprietari de Tesla. Compania este cel mai mare producător de vehicule electrice din SUA și din lume.

Musk a declarat că anul acesta va fi dedicat extinderii fabricii din Austin, precum și a unei noi fabrici în Germania. De asemenea, el a spus că firma ar putea începe să construiască un robot în 2023. „Anul viitor va fi un val masiv de produse noi”, a spus el mulțimii joi seara.

Evenimentul Tesla a inclus tururi interactive, mâncare, alcool și divertisment live, dar a fost interzis publicului larg și presei. Elon Musk a anunțat că uzina din zona Austin va angaja până la 10.000 de muncitori.