• Serviciile de securitate din Moldova au denunţat că atacul cibernetic Killnet a început în jurul orei 14:00.
  • Serviciile moldoveneşti, asigură că atacurile cibernetice nu au avut consecinţe directe asupra funcţionării mijloacelor sau a sistemelor informatice ale Executivului.
  • SRI a anunțat sâmbătă seară că, la nivelul Centrului Național CYBERINT din cadrul instituției au fost obținute date referitoare la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice.

Atac cibernetic pro-rus asupra site-urilor instituţionale din Republica Moldova. Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet loveşte din nou. După ultimul atac asupra site-urilor instituţionale din România, a venit rândul Moldovei.

Serviciile de securitate din Moldova au denunţat acest lucru, informând că atacul cibernetic a început în jurul orei 14, ora locală, cu o serie de hackeri identificaţi din afara ţării.

În acest moment, autorităţile responsabile asigură mijloacele necesare pentru respingerea atacurilor asupra infrastructurii guvernamentale şi pentru a minimiza impactul acestora”. Au anunţat serviciile moldoveneşti, asigurând că atacurile cibernetice nu au avut consecinţe directe asupra funcţionării mijloacelor sau a sistemelor informatice ale Executivului.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Serviciul Român de Informații (SRI) a anunțat sâmbătă seară că, la nivelul Centrului Național CYBERINT din cadrul instituției au fost obținute date referitoare la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing. Acestea ar viza infectarea sistemelor informatice cu aplicații malware de tip ransomware.

Atacatorii intenționează să utilizeze adrese de mail aparținând unor instituții din România pentru a încerca să inducă în eroare potențialele victime”, a transmis SRI, potrivit unui comunicat emis sâmbătă seară.

De asemenea, SRI a recomandat ca link-urile sau fișierele atașate mesajelor de tip mail – care nu sunt adresate în mod curent destinatarilor sau provin din surse necunoscute – să nu fie deschise.