• Moţiunea de cenzură va fi dezbătută abia în septembrie
  • PSD aşteaptă decizia Curţii
  • Lia Olguţa Vasilescu: Nu mai e o decizie a partidului

Ciolacu fierbe la foc mic liberalii. Dezbaterea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului se va face abia pe la jumătatea lunii septembrie, a confirmat Lia Olguţa Vasilescu. Deputatul PSD spune că 100% moţiunea va trece, iar Guvernul Orban va pleca acasă, dar social-democraţii au un singur glonţ şi nu vor să tragă prost. Ei aşteaptă decizia CCR pe conflictul dintre Parlament şi Guvern, care are termen până pe 1 septembrie.

PSD a amânat, în mai multe rânduri, o decizie pe data votului. Mai adaugă una. Ultima oară, au zis că e nevoie de o decizie a conducerii validate a partidului şi o vor lua marţi, după Congres. E marţi, dar nu au o decizie, ci o altă amânare. Acum spun că e nevoie de aprobarea Birourilor Permanente Reunite.

Guvernul a sesizat Curtea pe motiv că social-democraţii nu puteau depune moţiune în vacanţă parlamentară. Cu toate acestea, Constituţia nu specifică asta.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Între timp, Orban nu stă cu mâinile în sân. El mai rupe din voturile pentru moţiune. Trei parlamentari au demisionat, în ultimele zile, din PSD: Daniel Breaz, Emilia Meiroşu şi Luminiţa Jivan şi unii se îndreaptă, uşor, către PNL. Meiroşu deja a anunţat că trece în tabăra liberalilor.

De 233 de voturi are nevoie PSD pentru a demite Guvernul.

Lia Olguţa Vasilescu, deputat PSD: Cred că moţiunea se va dezbate în luna septembrie. Sunt foarte împărţiţi juriştii, adevărul este că ar fi prima oară când s-ar dezbate o moţiune în timpul vacanţei parlamentare, mai precis într-o sesiune extraordinară, şi în aceste condiţii, nu ştim ce va face CCR, dacă ne va da nouă dreptate sau nu, şi atunci, ca să nu riscăm, cred că cel mai bine este ca imediat în luna septembrie să intrăm cu moţiunea la vot.Noi am stabilit într-un CEx că va fi stabilită moţiunea în data de 15. S-a depus atunci. De data aceasta, nu mai e decizie a partidului, trebuie să fie o decizie a Birourilor Permanente Reunite. Şi aşa cu v-am spus, există această teamă că e foarte posibil ca să nu poată fi votată moţiunea în timpul sesiunii extraordinare, şi atunci nu are rost să riscăm.