• Vaccinul J&J pentru adulţi poate fi administrat în cazurile în care celelalte vaccinuri COVID-19 nu sunt accesibile.
  • Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a limitat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei Johnson & Johnson pentru adulţi.
  • Utilizarea vaccinului J&J a fost slabă în ţările cu venituri ridicate, afectată de rapoarte privind cheaguri de sânge rare şi potenţial mortale.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a limitat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei Johnson & Johnson pentru adulţi din cauza riscului unui sindrom rar de coagulare a sângelui.

Vaccinul J&J, care a primit autorizaţia americană în februarie 2021 pentru adulţi, poate fi administrat în cazurile în care vaccinurile COVID-19 autorizate sau aprobate nu sunt accesibile sau dacă o persoană este mai puţin dornică să folosească celelalte două vaccinuri, a precizat Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA).

J&J este unul dintre cele trei vaccinuri utilizate în Statele Unite. Celelalte două sunt de la Moderna şi Pfizer.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Producătorul de vaccinuri a declarat că a actualizat fişa informativă a vaccinului COVID-19 din SUA pentru a avertiza cu privire la riscul de tromboză, o afecţiune rară, dar care poate pune viaţa în pericol, notează Reuters.

Utilizarea vaccinului J&J a fost slabă în ţările cu venituri ridicate, afectată de rapoarte privind cheaguri de sânge rare şi potenţial mortale.

În ianuarie, FDA a modificat fişa informativă a vaccinului J&J pentru a include riscul de trombocitopenie imună, la câteva luni după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a luat măsuri similare.

OMS a spus că nu a găsit nicio legătură între cazurile de hepatită acută la copii și vaccinul COVID

OMS a declarat că nu a găsit nicio legătură între cazurile de ceea ce pare a fi un nou tip de hepatită acută la copii și consumul de alimente, medicamente sau vaccinul COVID.
Cauzele sunt încă în curs de investigare aprofundată. Analizăm o serie de factori de bază infecțioși și neinfecțioși care ar putea fi cauza acestor cazuri”, a declarat Philippa Easterbrook, specialist al Organizației Mondiale a Sănătății, într-o conferință de presă la Geneva.

Din ceea ce s-a observat, a fost exclusă prezența virusurilor care cauzează diferitele tipuri cunoscute de hepatită (A, B, C, D sau E), precum și a bacteriilor care provoacă gastroenterite la copii.

De asemenea, aceasta a precizat că „nu există nimic care să indice o legătură cu vaccinul COVID, deoarece marea majoritate a copiilor (la care a fost depistată boala) nu au primit acest vaccin”.

OMS a primit până în prezent rapoarte cu privire la 169 de cazuri de această nouă hepatită în douăsprezece țări, iar în șapte cazuri (unul din zece) boala a fost atât de severă încât a necesitat un transplant de ficat, iar un copil a murit.