• O secetă prelungită în vestul american a făcut ca nivelul apei să scadă la minime istorice și astfel să se descopere rămășițe ale unor cadavre.
  • Vestul american suferă de o megasecetă de două decenii care este agravată de schimbările climatice.
  • Lacul Mead, împreună cu Lacul Powell sunt cele mai mari rezervoare create de om din SUA și fac parte dintr-un sistem care furnizează apă la peste 40 de milioane de oameni.

Mai multe rămășițe umane au fost descoperite în Lacul Mead SUA, afectat de secetă, la aproape o săptămână după ce pe lacul Nevada a fost găsit un cadavru într-un butoi, scrie The Indepedent.

Serviciul Parcurilor Naționale a declarat că au fost contactați după ce un martor a văzut rămășițele osoase în Golful Callville. Specialiștii au stabilit un perimetru pentru a recupera cadavrul. Medicul legist al zonei investighează pentru a stabili cauza morții și lucrează la identificarea persoanei.

O secetă prelungită în vestul american a făcut ca nivelul apei să scadă la minime istorice și astfel să se descopere rămășițe ale unor cadavre.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Poliția din Las Vegas a fost seizată cu privire la un butoi care conținea rămășițe umane în zona de recreere națională a Lake Mead, pe întâi mai. „Credem că acesta este o crimă, având în vedere ca au fost găsite plăgi de armă”, a spus Lt. Ray Spencer de la Secția Omucideri.

Detectivii cred că victima a fost ucisă cândva la mijlocul anilor ’70 până la începutul anilor ’80, pe baza îmbrăcămintei și încălțămintei cu care a fost găsită victima. Poliția nu a dezvăluit identitatea victimei.

Nivelul lacului a scăzut atât de mult încât cea mai mare admisie de apă din Lacul Mead a devenit vizibilă. Vestul american suferă de o megasecetă de două decenii care este agravată de schimbările climatice. Rezervorul de pe râul Colorado din spatele barajului Hoover a devenit atât de epuizat încât Las Vegas pompează acum apă din adâncurile lacului Mead, care se întinde și în Arizona.

Lacul Mead a atins nivelul maxim de apă în iulie 1983, 373,4 metri deasupra nivelului mării. Nivelul de acum 10 zile era de 1321,6 metri, aproximativ o treime plin.

Lacul Mead, împreună cu Lacul Powell sunt cele mai mari rezervoare create de om din SUA și fac parte dintr-un sistem care furnizează apă la peste 40 de milioane de oameni, triburi, agricultură și industrie din Arizona, California, Colorado, Nevada, New Mexico.