• Modelul tactil a ajuns în magazine în 2007 și va rămâne la vânzare până la epuizarea stocurilor.
  • Compania a emis marți o declarație prin care și-a anunțat decizia.
  • Sarcina de a pune muzica la dispoziția tuturor, care a început cu o capacitate minimă de 5 GB, revine altor produse Apple.

Compania regretatului Steve Jobs și-a luat, marți, adio de la iPod Touch, ultimul model al unui music player care a contribuit la modelarea secolului XXI, anunță El Pais.

Acum poate părea ceva obișnuit, dar era revoluționar: un dispozitiv suficient de mic pentru a încăpea în buzunarul pantalonilor, care putea conține mii de melodii. Apple l-a lansat în octombrie 2001 și l-a numit iPod. Acel mic aparat i-a făcut să uite pe nostalgicii de Walkman și a deschis calea către iPhone pentru compania de tehnologie din Silicon Valley. Compania regretatului Steve Jobs și-a luat marți adio de la iPod Touch, ultimul model al unuia dintre playerele care au contribuit la modelarea secolului XXI și au creat o generație de tineri cu căștile în urechi.

Modelul tactil a ajuns în magazine în 2007 și va rămâne la vânzare până la epuizarea stocurilor. Compania a emis marți o declarație prin care și-a anunțat decizia. Sarcina de a pune muzica la dispoziția tuturor, care a început cu o capacitate minimă de 5 GB, revine altor produse Apple, cum ar fi Apple Watch, iPad, diferitele modele de computere Mac și, bineînțeles, iPhone, care a intrat pe piață în iunie 2007.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT

Muzica a fost întotdeauna o parte esențială a Apple

„Muzica a fost întotdeauna o parte esențială a Apple, iar aducerea ei la sute de milioane de utilizatori nu numai că a avut un impact asupra industriei, dar a redefinit și modul în care muzica este descoperită, ascultată și împărtășită”, a declarat marți Greg Joswiak, vicepreședintele departamentului de marketing al Apple. El a spus că spiritul playerului digital va continua să trăiască și în alte dispozitive Apple. De-a lungul anilor, mai mulți concurenți au lansat rivali pentru iPod, creând o eră de aur pentru Mp3 și pentru formatele digitale. Un model care astăzi a fost eclipsat de streaming.

Primul player a fost prezentat la conferința Apple Music Event din toamna anului 2001. De-a lungul timpului, compania a lansat zeci de produse până în 2014, când producătorul a început să încetinească ritmul lansărilor pentru a oferi iPhone-ului spațiu pentru a se dezvolta. În acel an a eliminat modelul clasic, care s-a născut cu o capacitate de până la 10 GB. Touch a fost unul dintre cele mai ieftine.

Apple, cea mai valoroasă companie din lume, cu o evaluare de 3.000 de miliarde de dolari, a susținut apoi invenția prin crearea unui magazin virtual de melodii pe internet, iTunes Store, care a transformat marca într-un furnizor de conținut multimedia. Apple a lansat cel mai recent model de iPod touch în 2019, care putea fi achiziționat la prețul de 200 de dolari. La acestea a adăugat funcțiile unui smartphone, dar fără apeluri și mesaje text, ceea ce l-a diferențiat de iPhone, cu capacități de 32 și 128 de GB.