• O minge de baseball semnată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei călătorii în SUA în 2019 a fost scoasă la licitație.
  • Mingea a fost licitată pentru o sumă mai mare de 50.000 de dolari.
  • Mingea de baseball este însoțită de o scrisoare de autenticitate semnată de ambasadorul Ucrainei la Națiunile Unite, Volodimirr Yelchecnko, care a transmis mingea pentru ca Zelenski să o semneze în numele lui Randy Kaplan.

O minge de baseball semnată de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost vândută la licitaţie cu peste 50.000 de dolari, o parte din încasări fiind destinată ucrainenilor strămutaţi de invazia rusă, relatează The Guardian.

O casă de licitaţii din Boston, RR Auction, a anunţat că oferta câştigătoare pentru mingea de baseball Rawlings Major League a fost de peste trei ori mai mare decât estimarea. Compania va dona partea sa de 15.000 de dolari din vânzare. Vânzătorul, Randy Kaplan, va dona o parte din încasări organizaţiei non-profit globale Americares.

Mingea este însoţită de o scrisoare semnată de Volodimir Yelchenko, reprezentantul permanent al Ucrainei la Naţiunile Unite. Inițial, mingea a fost estimată să se vândă cu aproximativ 15.000 de dolari.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Kaplan este un cunoscut colecţionar de mingi de baseball semnate de lideri mondiali, care rareori scoate la licitaţie piesele sale de preţ. Ofertantul câştigător a dorit să rămână anonim, dar a fost descris de RR Auction ca fiind un colecţionar din Midwest, care este încântat că o parte din fonduri vor merge către eforturile de ajutorare a Ucrainei.

În cadrul aceleiaşi licitaţii au fost vândute documente semnate de naturalistul britanic Alfred Wallace, de inventatorul Nikola Tesla, de Albert Einstein şi de părinţii fondatori John Hancock şi John Adams.