• Statisticile ne arată dacă virusul SARS-COV-2 afectează mai mult bărbații decât femeile.
  • În fiecare zi apar noi informații legate de actuala pandemie, iar noile date i-au determinat pe oamenii de știință să se întrebe dacă coronavirusul afectează mai mulți bărbați decât femei. 
  • Toate țările afectate colectează date în timp real pentru a înțelege comportamentul infecției în rândul populațiilor.

China este prima țară afectată de pandemia COVID-19. Prin urmare, aceasta este prima țară care a publicat date privind profilul epidemiologic al infecției. Mai târziu, alte țări au început să adauge propriile lor informații. Majoritatea susțin că virusul afectează de fapt mai mult bărbații decât femeileTotuși, acest lucru nu are nimic de-a face cu infecțiile, ci mai degrabă cu decesele.

Diferența dintre bărbații infectați cu SARS-CoV-2 și femeile cu aceeași infecție este minimă. Aproape fiecare regiune geografică raportează o diferență de 2 până la 4% între sexe. Aceasta nu este o valoare semnificativă.

Analizând efectele severe și mortale ale coronavirusului, este posibil să confirmăm că virusul SARS-COV-2 afectează în prezent mai mulți bărbați decât femei. În medie, femeile sunt mai puțin infectate decât bărbații. În comparație cu bărbații, femeile infectate necesită mai puține spitalizări și mai puține paturi în secțiile de terapie intensivă.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Bolile anterioare pot explica de ce coronavirusul afectează mai mult bărbații decât femeile

Statisticile globale arată că virusul SARS-COV-2 poate afecta mai mulți bărbați decât femei. Aceste rapoarte sunt confirmate pe fiecare continent.

Grupurile cele mai expuse riscului sunt persoanele cu boli cronice, cum ar fi hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, boala pulmonară obstructivă cronică și diabet. În mod similar, pacienții cu cancer și cei cu un sistem imunitar slăbit sunt expuși unui risc mai mare.

Se dovedește că, în general, bărbații sunt mai susceptibili de a suferi de hipertensiune arterială și alte boli cardiovasculare decât femeileDacă ne uităm la statisticile din Europa, aproape 50% dintre bărbați suferă de hipertensiune arterială. Cu toate acestea, pentru femei, cifrele scad la 37%.

În ceea ce privește bolile respiratorii, se întâmplă ceva asemănător, iar la aceasta se poate adăuga și folosirea produselor din tutun, care este mai frecventă și la bărbați. Acest lucru este în concordanță cu faptul că boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) este aproape de două ori mai frecventă la bărbați decât la femei.

Bărbații sunt expuși unui risc mai mare de coronavirus deoarece suferă de mai multe boli anterioare decât femeile.

Coronavirusul afectează mai mulți bărbați: Teoria hormonală

Pe lângă componenta de vârstă a grupelor afectate, există o teorie care susține profilul hormonal. Conform acestei ipoteze, estrogenii pot explica de ce coronavirusul poate afecta mai mulți bărbați decât femei.

În ultimele 20 de zile, celelalte două epidemii de coronavirus SARS și MERS au afectat și rasa umană. După aceea, experții au efectuat cercetări asupra acestor viruși. Unele dintre aceste studii au descoperit că șobolanii femele au fost mai rezistente la coronavirus decât masculii.

Pentru a-și continua studiul, specialiștii au trecut la faza a doua, unde au îndepărtat ovarele acestor șobolani. Ca rezultat, femelele încep să producă hormoni sexuali feminini, cum ar fi estrogenul. În acest moment, au început să atingă nivelul de infecție la bărbați.

Desigur, acest studiu a fost efectuat și pe animale cu diferite coronavirusuri, altele decât SARS-CoV-2. Totuși, se permit în continuare asocieri. Este nevoie de cercetări mai avansate în legătură cu virusul actual, dar cel puțin creează un domeniu științific pentru cercetare.

Bărbații sunt mai predispuși la hipertensiune arterială decât femeile, iar acest lucru crește riscul de a suferi de variante grave ale coronavirusului.

Problema de gen în pandemie

Dincolo de faptul că virusul SARS-COV-2 poate afecta mai mult bărbații decât femeile, această problemă este extrem de importantă atât din perspectivă economică, cât și despre expunerea la virus în spitale și clinici.

Femeile pot observa o reducere mare a activității lor economice atunci când vine vorba de carantinăUn exemplu clasic este cazul ajutoarelor casnice care nu se pot deplasa pentru a merge la casele în care lucrează. Experiența anterioară cu focarul de Ebola între 2014 și 2016 a arătat că asistentele sunt cele mai expuse la virus.

Atât bărbații, cât și femeile trebuie să respecte izolarea socială și să se spele regulat pe mâiniMai mult, oricine dezvoltă simptome compatibile cu coronavirusul ar trebui să consulte autoritățile sanitare.