• Un medic din Marea Britanie care a lăsat o pacientă „traumatizată” când i-a spus să-și îndepărteze vălul a rămas fără serviciu, asta a decis un tribunal.
  • Tribunalul a decis că Wolverson a procedat în mod abziv în ciuda obiecțiilor pacientei.
  • De asemenea, au ajuns la concluzia că există riscul ca doctorul să-și fi repetat acțiunile.

Un medic din Marea Britanie care a lăsat o pacientă „traumatizată” când i-a spus să-și îndepărteze vălul, și-a pierdut dreptul de a profesa, asta a decis un tribunal, potrivit BBC.

Dr. Keith Wolverson a fost răutăcios în răspunsul său la plângerea femeii și, de asemenea, a scris comentarii nepotrivite despre abilitățile lingvistice ale mai multor pacienți, s-a concluzionat.

Doctorul a negat că acțiunile sale i-au afectat capacitatea de a practica. Acum pot fi impuse sancțiuni la înregistrarea sa de către Serviciul Tribunalului Medicilor.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Medicul lucra în multe spitale de urgentă din Marea Britanie, fiind calificat ca medic generalist în 1999.

El a recunoscut că a vorbit urât despre abilitățile pacienților de a vorbi engleză în perioada ianuarie-aprilie 2018, a spus tribunalul. Acestea au inclus: „Nu înțeleg niciun cuvânt din ce spun, au o engleză absolut precară”.

Deși tribunalul a constatat că nu există dovezi că medicul a lăsat părerile sale personale să îi afecteze tratamentul, s-a decis că pacienții ar fi fost șocați și supărați în urma consultărilor.

Doctorul a recunoscut că i-a cerut femeii să-și scoată vălul. De asemenea, el și-a cerut scuze pentru orice supărare pe care i-ar fi provocat-o.

Tribunalul a decis că Wolverson a procedat în mod abziv în ciuda obiecțiilor pacientei. Femeia, care a purtat vălul din motive religioase, a spus că acțiunile medicului au „traumatizat-o”.

Mai multe dintre acuzații au echivalat cu o conduită greșită gravă și au dus la discreditarea profesiei medicale, a decis MPTS.

De asemenea, au ajuns la concluzia că există riscul ca doctorul să mai fi făcut același lucru în trecut.