• Iulia Paievska, paramedic ucrainean, a fost eliberată din prizonieratul rusesc.
  • Ea a reușit, înainte de a fi capturată, să dea echipei AP un card cu filmări din război.
  • Supranumită „îngerul blond”, Iulia a fost vreme de 3 luni în mâinile rușilor.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că paramedicul Iulia Paievska a fost eliberată. Aceasta fusese capturată de forțele invadatoare, pentru că a făcut publice mai multe imagini din război.

Îngerul blond, așa cum este numită Iulia, fusese luată prizonieră de armata lui Putin pe 15 martie. Președintele Zelenski a afirmat că încearcă să elibereze toți prizonierii luați de ruși de când a invadat Ucraina.

Astăzi pot anunța acest lucru: am reușit să o eliberăm pe „Taira”, paramedicul ucrainean Iulia Paievska, din captivitate. Le sunt recunoscător tuturor celor care au lucrat pentru acest rezultat. Taira este deja acasă. Vom continua să lucrăm pentru a-i elibera pe toți” , a transmis Zelenski.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Cunoscută mai mult sub numele de Taira, Iulia Paievska a folosit o cameră video pentru a-și înregistra toate intervențiile. Paramedicul s-a aflat în Mariupol, în timp ce orașul ucrainean se afla sub asediu rusesc.
Iulia nu a făcut diferențe între modul în care i-a tratat pe militarii ucraineni față de cei ruși.

Cu doar o zi înainte de a fi luată prizonieră, Iulia a reușit să transmită clipurile unei echipe Associated Press. Imaginile cu atrocitățile războiului au ajuns, astfel, pe telefoanele, tabletele și televizoarele fiecăruia dintre noi.