• Forţele ucrainene susţin că au obţinut o victorie „semnificativă” împotriva forţelor ruseşti în campania menită să recucerescă Insula Şerpilor din Marea Neagră.
  • Rusia a ocupat insula aflată la o distanţă de 45 de kilometri de cel mai apropiat punct de pe ţărmul României în primele zile ale invaziei.
  • Insula Şerpilor a devenit un simbol după ce un schimb de replici radio a devenit viral la începutul războiului, în care soldaţii ucraineni au folosit o înjurătură ca răspuns la cererile ruşilor de a se preda.

Forţele ucrainene susţin că au obţinut o victorie „semnificativă” împotriva forţelor ruseşti în campania menită să recucerescă Insula Şerpilor din Marea Neagră.

Într-o postare pe Facebook, comandamentul operaţional de sud al armatei ucrainene a declarat că a folosit „lovituri ţintite” pe insulă, provocând „pierderi semnificative” trupelor ruseşti.

Imagini din satelit furnizate de compania americană Maxar Technologies arată o imagine de ansamblu a Insulei Şerpilor de marţi, cu pagube vizibile la turnul din capătul sudic al insulei şi vegetaţie arsă în mai multe locuri.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA

Agenţia de ştiri ucraineană Ukrinform a relatat că atacurile au avariat sistemul antiaerian rusesc Pantsir, o staţie radar şi vehicule aflate pe insulă.