- Deputaţii italieni au votat miercuri decretul prin care guvernul prelungeşte starea de urgenţă sanitară până la 15 octombrie.
- Decizia a fost luată Cu 276 de voturi pentru, 194 împotrivă şi o abţinere.
- Dacă decretul nu ar fi fost aprobat, Executivul ar fi fost nevoit să îşi dea demisia
Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial încă de la finalul lunii iulie, dar avea nevoie de votul Parlamentului ca să devină lege.
Advertisment
Dacă timp de 60 de zile un decret nu este convertit în lege, prin votul Parlamentului, acesta îşi pierde automat, efectul.
Dezbaterile de la Camera Deputaţilor defăşurate, miercuri, au reprezentat un moment crucial pentru guvernul italian. Dacă decretul nu ar fi fost aprobat, Executivul ar fi fost nevoit să îşi dea demisia.
Recomandări
În schimb, cele 276 de voturi pentru demonstrează că încă se bucură de încrederea Camerei Deputaţilor. Senatul, însă, are timp până la 29 septembrie să dezbată decretul prin care au fost luate toate măsurile sanitare în timpul pandemiei.
Dacă şi Senatul îl va aproba, decretul va deveni, devinitiv, lege. În articolele decretului se regăsesc şi obligaţiile pe care cetăţenii care vin din România şi Bulgaria le au când ajung pe teritoriul Italia.
Aceştia trebuie să sesizeze autorităţile sanitare şi să efectueze, la propriul domiciliu, 14 zile de autoizolare.
- Economia Regatului Unit nu a înregistrat nicio creștere în ultimul trimestru. PIB-ul pe cap de locuitor a scăzut cu 0,2% comparativ cu anul precedent
- Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
- Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
- Organizațiile internaționale acuză Israelul de genocid în Gaza, în ciuda sprijinului continuu al SUA
- STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
Partenerii noștri