• Nicuşor Dan a anunţat că va supune aprobării un proiect de hotărâre prin care primăria să cumpere jumătate din imobilul „Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck”.
  • Unul dintre moștenitorii monumentului istoric a scos la vânzare jumătatea sa de proprietate.
  • Municipalitatea poate extercita dreptul de preempţiune pentru achiziționarea clădirii.

Primarul general va propune cumpărarea de către Primăria Capitalei a unei jumătăți dintr-un imobil monument istoric în care funcționează un muzeu. Clădirea, în care se află „Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck”, este scoasă la vânzare de unul dintre moştenitori.

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că în următoarea şedinţă de consiliu va supune aprobării consilierilor generali un proiect de hotărâre prin care primăria să exercitare dreptul de preempţiune pentru jumătate din imobilul „Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck”, scoasă la vânzare de unul din moştenitori.

Clădirea, situată pe strada Vasile Alecsandri nr. 16, din sectorul 1, este monument istoric şi datează din anul 1914. În prezent, muzeul funcţionează ca filială a Muzeului Municipiului Bucureşti, în baza unui contract de comodat cu cei doi moştenitori ai imobilului, care au oferit imobilul pentru expunerea şi conservarea colecţiei.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Comisia de analiză a solicitărilor decis exercitarea dreptului de preemţiune, susține Primarul general

„Consider că exercitarea dreptului de preemţiune de către Municipalitate ar fi singura oportunitate de a păstra intact acest monument, fiind cea mai valoroasă operă a sculptorilor Karl şi Frederick Storck, precum şi a pictoriţei Cecilia Cuţescu Storck din România. Este singurul imobil din ţară unde se păstrează reperele reunite ale operei acestor trei artişti”, a scris pe Facebook Nicuşor Dan.

Conform acestuia, patrimoniul actualului „Muzeu Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck” este constituit din donaţia făcută în octombrie 1951 de către Cecilia Cuţescu-Storck şi de fiicele acesteia, Gabriela Florica Storck şi Cecilia Frederica Storck-Botez, către Sfatul Popular al Capitalei.

„Având în vedere că în luna decembrie a anului trecut, unul dintre moştenitori a înştiinţat PMB că doreşte să vândă cota de 1/2 din imobil, Comisia de analiză a solicitărilor privind exercitarea dreptului de preemţiune de către Municipiul Bucureşti pentru imobile monumente istorice a decis exercitarea dreptului de preemţiune”, a adăugat primarul general.