• Premierul britanic spune că genul președintelui rus este un factor care a contribuit la invazia Ucrainei.
  • Vladimir Putin nu ar fi pornit războiul din Ucraina dacă ar fi fost femeie, potrivit declarației lui Boris Johnson, după summitul G7.
  • El a sugerat, de asemenea, că ar trebui să existe mai multe femei în poziții de putere și a adăugat că Occidentul trebuie să sprijine Kievul în strategia sa militară pentru a contribui la schimbarea dinamicii conflictului.

Premierul britanic Boris Johnson a afirmat că Vladimir Putin nu ar fi invadat Ucraina dacă ar fi fost femeie și consideră că războiul din Ucraina este un „exemplu perfect de masculinitate toxică”.

Comentariile premierului vin după summitul G7 din Germania. Într-un interviu acordat presei germane, după summitul de la Schloss Elmau, prim-ministrul a citat genul președintelui rus ca fiind un factor care a contribuit la conflict.

El a descris conflictul ca fiind „nebunesc, macho” și a declarat pentru postul german de televiziune ZDF că „Dacă Putin ar fi fost o femeie, ceea ce evident nu este, dar dacă ar fi fost, chiar nu cred că s-ar fi angajat într-un război nebunesc, macho, de invazie și violență, în modul în care a făcut-o.”.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

„Dacă vreți un exemplu perfect de masculinitate toxică, este ceea ce face el în Ucraina”.

El a sugerat, de asemenea, că ar trebui să existe mai multe femei în poziții de putere și a adăugat că Occidentul trebuie să sprijine Kievul în strategia sa militară pentru a contribui la schimbarea dinamicii conflictului și pentru a-l aduce pe Zelenski „în cea mai bună poziție posibilă”.

„Vrem cu adevărat să le oferim ucrainenilor rezistență strategică”, a spus el.

Premierul britanic le va spune membrilor NATO să cheltuiască mai mult pentru apărare

La summitul de la Madrid, Boris Johnson va face apel la colegii săi din alianța defensivă să crească cheltuielile pentru apărare.

Se așteaptă ca premierul Boris Johnson să îndemne membrii NATO să „sape adânc” și să investească mai mult pentru a moderniza apărarea în Europa.

Marea Britanie cheltuiește peste 2% din PIB pentru apărare, dar alți membri nu îndeplinesc încă acest obiectiv stabilit de alianță.

Cheltuielile militare vor ajunge la 2,3% în acest an, a declarat guvernul, subliniind un „sprijin extraordinar” de 1,3 miliarde de lire sterline pentru Ucraina.

Boris Johnson le va spune liderilor prezenți la summit că, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, deceniul următor va fi mai periculos.

Ieri, Turcia și-a ridicat dreptul de veto asupra ofertei Finlandei și Suediei de a se alătura alianței de apărare, deschizând calea pentru extindere.