• Prima aeronavă ridicată la cer a fost elicopterul românesc IAR-330.
  • România primește, anul acesta, 32 de avioane F-16 din Norvegia. Guvernul a plătit pentru ele peste 450 de milioane de euro.
  • Forțele Aeriene Române vor să renunțe la aeronavele MIG 21 LanceR.

Le-au scos din hangare, le-au curățat și le-au alimentat ca să survoleze Bucureștiul de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene Române.

Piața Aviatorilor a fost invadată, ieri, de peste 20 aeronave romanești, italiene și britanice, de la avioane de transport până la elicoptere de diferite tipuri.

Primul avion care s-a ridicat în aer a fost elicopterul românesc IAR-330.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CUM TRATEZI DEPRESIA

România își înnoiește flota de avioane, anul acesta, după ce Guvernul Ciucă a hotărât să cumpere 32 de aeronave F-16 cu peste 450 de milioane de euro de la norvegieni.

De la anul, Fortelele Aeriene Române vor să renunțe la bătrânele MIG-uri 21 LanceR.

„Deschiderea survolului a fost realizată cu aeronave IAR-330, elicopter Puma, portdrapelul este o aeronavă MEDEVAC, care execută misiuni de evacuare medicală și au urmat apoi aeronave de transport, aeronave de luptă și o să avem și aeronavele partenerilor britanici și italieni.”

„Este un nou pas către o aeronavă de altă generație, iar momentele în care ne aflăm astăzi, conjunctura politică militară din zonă, ne face ca aportul acestor aeronave să devină mai puternic.

Anul trecut, evenimentul nu s-a mai ținut. Zborurile au fost anulate, pentru că la pregătirile de dinainte un elicopter american a aterizat forțat.