• Spitalul de Urgență din Kabul a precizat că a primit 27 de pacienți răniți în explozie, inclusiv un copil de șapte ani.
  • Oficialul taliban al serviciilor de informați a declarat că explozia a avut loc într-o moschee.
  • Alți oficiali din guvernul taliban nu au răspuns la multiplele solicitări de confirmare a numărului de victime.

O explozie uriașă a lovit miercuri o moschee din Kabul în timpul rugăciunilor de seară, au declarat martorii și poliția, iar numeroase persoane se temeau că vor muri sau vor fi rănite.

Poliția a declarat că au existat mai multe victime, dar nu a precizat câte. Un oficial taliban din cadrul serviciilor de informații a declarat pentru Reuters că este posibil ca până la 35 de persoane să fi fost rănite sau ucise, iar bilanțul ar putea crește și mai mult. Al Jazeera a citat un oficial neidentificat care a dat un bilanț de 20 de morți.

Spitalul de Urgență din Kabul a precizat pe Twitter că a primit 27 de pacienți răniți în explozie, inclusiv un copil de șapte ani.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Martorii au declarat pentru Reuters că explozia puternică a fost auzită într-un cartier din nordul Kabulului, spărgând geamurile clădirilor din apropiere. Ambulanțele s-au grăbit să ajungă la fața locului.

O explozie a avut loc în interiorul unei moschei…. explozia a cauzat victime, dar numărul acestora nu este încă clar, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al poliției din Kabul, Khalid Zadran.

Oficialul taliban al serviciilor de informații, care a vorbit sub protecția anonimatului, a declarat că explozia a avut loc într-o moschee, printre credincioșii din zona Khair Khana din Kabul.

Imamul moscheii se numără printre cei uciși, iar bilanțul ar putea crește în continuare, a adăugat sursa. Echipe de informații se aflau la locul exploziei, iar investigațiile erau în curs de desfășurare.

Alți oficiali din guvernul taliban nu au răspuns la multiplele solicitări de confirmare a numărului de victime.