• Assure Tech, o firmă de diagnosticare cu sediul în Hangzhou, a înregistrat o creștere de 1.324% a profitului net.
  • De la începutul pandemiei și până în aprilie 2022, au fost efectuate 11,5 miliarde de teste în China, potrivit guvernului.
  • În luna mai, oficialii de la Beijing au precizat că guvernele provinciilor și orașelor trebuie să suporte costurile pentru testarea regulată a COVID.

Strategia chineză zero-COVID de testare și închidere nesfârșită a afectat economia Chinei și a afectat profiturile companiilor, dar a adus un câștig pentru producătorii de teste.

Douăsprezece dintre cele mai importante firme de testare COVID din China au înregistrat recent creșteri uriașe atât în ceea ce privește veniturile, cât și profiturile nete pentru prima jumătate a acestui an.
Andon Health, care furnizează kituri de testare COVID atât în țară, cât și în străinătate, a raportat că profitul său net a crescut vertiginos cu 27.728% în primele șase luni ale anului 2022, ajungând la 2,2 miliarde de dolari. A fost cea mai mare creștere înregistrată de orice companie listată la bursă din China continentală. Între timp, veniturile sale au crescut cu 3.989%.

Compania beneficiază nu numai de campania agresivă de testare din China pe plan intern, ci și de o cerere uriașă în Statele Unite, deoarece laboratorul său iHealth Lab a câștigat recent contracte guvernamentale americane pentru furnizarea de teste rapide de antigen. Assure Tech, o firmă de diagnosticare cu sediul în Hangzhou, a înregistrat, de asemenea, o creștere de 1.324% a profitului net, datorită cererii puternice pe piața globală a testelor COVID. Alți producători de teste au înregistrat creșteri ale profitului net de 55% și 376% pentru primele șase luni ale anului.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Testele Covid interminabile, blocajele impuse de guvern de colo-colo și restricțiile la graniță au făcut ravagii în economia Chinei. PIB-ul a crescut cu doar 0,4% în al doilea trimestru, cel mai lent ritm din ultimii peste doi ani. Marile bănci de investiții și-au redus previziunile de creștere pentru întregul an pentru China la 3% sau mai puțin, mult sub ținta oficială de 5,5% stabilită de guvern la începutul acestui an.

Companiile chineze au suferit recesiuni

Companiile chineze au suferit, de asemenea, una dintre cele mai grave recesiuni ale câștigurilor înregistrate vreodată. Mai mult de jumătate din cele 4.800 de companii listate la Shanghai, Shenzhen și Beijing au înregistrat o scădere a profitului net în prima jumătate a anului – aproape la fel de rău ca la începutul anului 2020, când majoritatea companiilor au înregistrat cel mai prost sezon de câștiguri din istorie. însă firmele de diagnosticare sunt una dintre cele mai mari generatoare de bani în timpul pandemiei, beneficiind de cererea enormă de teste, în timp ce Beijingul își menține politica de zero-COVID, care implică carantine forțate, testări obligatorii în masă și închideri instantanee.

De la începutul pandemiei și până în aprilie 2022, au fost efectuate 11,5 miliarde de teste în China, potrivit guvernului. Este posibil ca această cifră să fi crescut semnificativ de atunci, deoarece analiștii de la Soochow Securities au estimat recent că în cele trei luni din aprilie-iunie au fost efectuate 10,8 miliarde de teste. costurile ar putea fi o povară mare pentru finanțele guvernului chinez, care au fost deja afectate de prăbușirea vânzărilor de proprietăți. În luna mai, oficialii de la Beijing au precizat că guvernele provinciilor și orașelor trebuie să suporte costurile pentru testarea regulată a COVID.

Presupunând că marile orașe chineze care reprezintă 30% din populație efectuează teste COVID de două ori pe săptămână, costul direct al testelor ar putea totaliza 30,1 miliarde de dolari din luna mai până la sfârșitul anului, potrivit unei estimări realizate de Goldman Sachs la începutul acestui an. Cifra ar putea crește și mai mult dacă restul de 70% din populație este testată și dacă sunt luate în considerare costurile de înființare a centrelor de testare și a centrelor de carantină, a precizat Goldman Sachs.