• Ucraina susține că a recucerit aproximativ 500 de kilometri pătrați de teritoriu de la forțele rusești în timpul unei contraofensive de două săptămâni.
  • Aceasta este prima estimare cuantificată a progreselor înregistrate de Kiev în sudul țării.
  • ,,Succesele noastre din ultimele două săptămâni sunt destul de convingătoare” , a declarat Natalia Gumenyuk, purtător de cuvânt militar pentru sudul țării.

Armata ucraineană spune că a recucerit de la ruşi 500 de kilometri pătraţi de teritoriu în două săptămâni de contra-ofensivă în regiunea Herson, venind astfel cu prima estimare în cifre a recuceririlor sale teritoriale în sudul Ucrainei, potrivit France 24.

,,Succesele noastre din aceste ultime două săptămâni sunt destul de convingătoare. Noi am eliberat circa 500 de kilometri pătraţi” , a declarat Natalia Gumeniuk, purtătoarea de cuvânt a armatei ucrainene.

Potrivit Nataliei Gumeniuk, localităţile Vîsokopillea, Biloghirka, Suhîi Stavok şi Miroliubivka ,,sunt în întregime sub stindard ucrainean„.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Ucraina a anunţat că a recucerit în total circa 3000 de kilometri din mâinile ruşilor, cea mai mare parte în timpul unei contra-ofensive fulgerătoare în nord-est, în regiunea Harkov, forţând trupele Moscovei să se retragă.

În sud, operaţiunea ucraineană, declanşată puţin mai devreme, pare să avanseze mai greu.

Kiril Stremousov, şeful-adjunct al regimului de ocupaţie rus din Herson, a afirmat pentru agenţia de presă RIA Novosti că ,,situaţia este sub controlul” forţelor ruse. ,,O evoluţie ca la Harkov este pur şi simplu imposibilă” , a afirmat el.

Livrările de arme occidentale au permis forţelor ucrainene să oprească înaintarea forţelor ruse, lovind liniile lor logistice, iar în urmă cu două săptămâni să lanseze o contraofensivă amplă în sudul şi nord-estul ţării.