- Trupele lui Vladimir Putin din Ucraina sunt nevoite să se aprovizioneze cu arme din Coreea de Nord și Iran, pe fondul unei campanii de luptă în această țară, potrivit unor noi dovezi.
- Este posibil ca sancțiunile impuse industriilor rusești, inclusiv sectorului de apărare, să fi avut un impact asupra deciziei Kremlinului de a aduce tehnologie din statele corupte. Ucraina este, de asemenea, în avans.
- La începutul acestei luni au apărut informații potrivit cărora Putin ar fi apelat la ei pentru ajutor.
Trupele lui Vladimir Putin din Ucraina sunt nevoite să importe echipament militar din Coreea de Nord și Iran, pe fondul unei campanii de luptă în această țară, potrivit unor noi dovezi.
Advertisment
Este posibil ca sancțiunile impuse industriilor rusești, inclusiv sectorului de apărare, să fi avut un impact asupra deciziei Kremlinului de a aduce tehnologie din statele corupte. Ucraina este, de asemenea, în avans. La începutul acestei luni au apărut informații potrivit cărora Putin ar fi apelat la ei pentru ajutor.
Ministerul britanic al Apărării a declarat că afirmațiile Ucrainei potrivit cărora ar fi doborât o dronă de fabricație iraniană reprezintă o dovadă că Moscova „se aprovizionează din ce în ce mai mult cu armament din alte state puternic sancționate”.
Recomandări
Dispozitivul ar fi trebuit să explodeze la impact, dar nu a făcut-o. Ministerul Apărării a declarat: „Este aproape sigur că Rusia se aprovizionează din ce în ce mai mult cu armament de la alte state puternic sancționate, cum ar fi Iranul și Coreea de Nord, pe măsură ce stocurile proprii se diminuează.”
La începutul lunii septembrie, un oficial american a declarat că faptul că Rusia cumpără din Coreea de Nord este un semn sigur de „penurie severă de aprovizionare”.
În august, Rusia a promis că își va extinde relațiile cu Coreea de Nord și a sperat la „cooperare strategică și tactică, sprijin și solidaritate” între cele două.
În ultima săptămână, Ucraina a câștigat un teren semnificativ în lupta pentru supraviețuirea sa și se estimează că a recuperat peste 900 de mile pătrate de teritoriu.
În legătură cu rapoartele despre drona doborâtă, ministerul a declarat: „Este foarte probabil ca Rusia să fi desfășurat pentru prima dată vehicule aeriene iraniene fără echipaj (UAV) în Ucraina.”
La 13 septembrie 2022, oficialii ucraineni au raportat că forțele lor au doborât o UAV Shahed-136 în apropiere de Kupiansk, în zona ofensivei de succes în curs de desfășurare a Ucrainei. Shahed-136 este un UAV de atac unidirecțional cu o rază de acțiune revendicată de 2.500 de kilometri.
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat despre sancțiunile impuse industriei de apărare a Rusiei: „Armata rusă ia cipuri de la mașinile de spălat vase și frigidere pentru a-și repara echipamentele militare, pentru că au rămas fără semiconductori. Industria Rusiei este în ruine”.
Nu se știe câte trupe și cât de mult echipament a pierdut Rusia în războiul său din Ucraina, dar avansul recent al trupelor de apărare și estimările privind soldații uciși nu sunt noutăți favorabile pentru Kremlin.
Ucraina consideră – aceste afirmații probabil exagerate – că Rusia a pierdut peste 50.000 de soldați de la invazia din februarie. Aceasta include, de asemenea, afirmații privind 2.180 de tancuri pierdute și 215 elicoptere. Kremlinul nu și-a mai actualizat bilanțul morților din martie, când a spus că a înregistrat 1.351 de morți și 3.825 de răniți.
Partenerii noștri