• Uciderea lui Khashoggi la consulatul saudit din Istanbul, în urmă cu patru ani, a declanșat o revoltă globală.
  • Într-un semn de dezgheț al relațiilor, președintele american Joe Biden și președintele francez Emmanuel Macron au vizitat țara și s-au întâlnit cu prințul.
  • Un raport realizat în urmă cu un an a afirmat că prințul ar fi aprobat operațiunea de ucidere sau de capturare a lui Khashoggi.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat sâmbătă, după o întâlnire cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, că dorește să aprofundeze parteneriatul energetic dintre cele două țări.

Vorbind cu reporterii, Scholz a spus că parteneriatul ar trebui să meargă dincolo de combustibilii fosili și să includă hidrogenul și energiile regenerabile.

Germania, până de curând puternic dependentă de Rusia pentru gaz, a încercat să își diversifice aprovizionarea cu energie de când Rusia a invadat Ucraina în februarie. Scholz, aflat într-o călătorie de două zile în Golf, a declarat că a abordat, de asemenea, probleme care implică drepturile omului și drepturile civile în discuțiile cu prințul.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Politicieni germani dintr-o serie de partide i-au cerut lui Scholz să abordeze aceste chestiuni într-un articol publicat sâmbătă în Der Spiegel.

Puteți presupune că nimic nu a rămas nespus, a spus el când a fost întrebat dacă a discutat și despre uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi.

Uciderea lui Khashoggi la consulatul saudit din Istanbul, în urmă cu patru ani, a declanșat o revoltă globală și a pus presiune asupra conducătorului de facto al Arabiei Saudite. Un raport al serviciilor de informații americane publicat în urmă cu un an a afirmat că prințul ar fi aprobat operațiunea de ucidere sau de capturare a lui Khashoggi, însă guvernul saudit a negat orice implicare a prințului moștenitor și a respins concluziile raportului.

Într-un semn de dezgheț al relațiilor, președintele american Joe Biden și președintele francez Emmanuel Macron au vizitat țara și s-au întâlnit cu prințul.