• La nivel mondial, gripa contribuie la 9,5 milioane de spitalizări, 81,5 milioane de zile de spitalizare și 145.000 de decese în fiecare an.
  • Copiii care au primit doar o parte din prima serie de vaccinuri antigripale au avut cu 36% mai puține șanse de a fi internați.
  • Datele au fost obținute prin intermediul Rețelei pentru evaluarea eficienței vaccinurilor în America Latină și Caraibe, gripa (REVELAC-i), care este coordonată de Organizația Panamericană a Sănătății (OPS).

O echipă internațională de cercetători a demonstrat că, în rândul pacienților spitalizați din cauza gripei, cei care au fost vaccinați au avut infecții mai puțin grave, reducând inclusiv la aproape jumătate șansele ca copiii să fie internați într-o unitate de terapie intensivă.

În plus, cercetătorii au constatat că decesele în rândul adulților spitalizați, de 65 de ani sau mai în vârstă, care au fost vaccinați au fost cu 38% mai mici în comparație cu cei care nu au fost vaccinați.

O plângere comună cu privire la vaccinurile antigripale este aceea că acestea au de obicei o eficacitate de 40-60% împotriva infecției – sau plângerea la ce bun? Așadar, este important de remarcat faptul că, deși toți cei din acest studiu au fost spitalizați, persoanele vaccinate au fost mai puțin susceptibile de a fi grav bolnave sau de a muri, ceea ce sugerează că este probabil să aveți consecințe mult mai puțin grave dacă sunteți vaccinat a declarat Dr. Annette Regan, profesor asistent de epidemiologie la Școala de Sănătate Publică Fielding de la UCLA și autor principal al cercetării, publicată săptămâna aceasta în ediția din octombrie a revistei The Lancet Infectious Diseases.

Recomandări

LASCONI INTRĂ ÎN TURUL 2
PARISUL LUMINAT
LE-O DĂM ÎN VOT!
CUVÂNTUL ZILEI
CINE ESTE CĂLIN GEORGESCU
CE SCRIE PRESA INTERNAȚIONALĂ

Acesta este un punct important, mai ales în lumina sezonului gripal care se apropie, asociat cu activitatea continuă a COVID-19, atât în acest sezon, cât și în viitor.

La nivel mondial, gripa contribuie la 9,5 milioane de spitalizări, 81,5 milioane de zile de spitalizare și 145.000 de decese în fiecare an. Vaccinarea oferă cea mai bună metodă de prevenire a îmbolnăvirii de gripă, reducând îmbolnăvirea în populația generală cu 40-60%, spun experții. în mod specific, analiza The Lancet a constatat că trei grupuri vizate în mod obișnuit de vaccinarea antigripală suferă de îmbolnăviri mai puțin grave.

Copiii care au primit doar o parte din prima serie de vaccinuri antigripale au avut cu 36% mai puține șanse de a fi internați la o unitate de terapie intensivă (ICU), iar copiii care au finalizat complet prima serie de vaccinuri antigripale au avut cu 48% mai puține șanse de a fi internați la ICU, comparativ cu copiii nevaccinați, au constatat cercetătorii.

Studiul – Severitatea bolii gripale asociată cu vaccinarea împotriva gripei sezoniere în rândul pacienților spitalizați în patru țări din America de Sud – este produsul unei echipe internaționale de cercetători din Statele Unite, Argentina, Brazilia, Chile și Paraguay și s-a bazat pe date din toate cele patru țări sud-americane pe o perioadă de șapte ani. Datele au fost obținute prin intermediul Rețelei pentru evaluarea eficienței vaccinurilor în America Latină și Caraibe, gripa (REVELAC-i), care este coordonată de Organizația Panamericană a Sănătății (OPS).