• Rusia neagă că ar fi vizat civili.
  • Loviturile rusești au urmat avansurilor forțelor ucrainene în est și sud.
  • Agenția de știri ucraineană Interfax a declarat că utilizatorii Telegram au raportat explozii în orașul Fastiv, la periferia Kievului.

Rusia a atacat Ucraina cu drone luni seara târziu, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, după o zi de lovituri asupra orașelor în care au fost ucise cel puțin patru persoane și un avertisment al SUA că va trage Rusia la răspundere pentru crime de război.

Forțele rusești au vizat, de asemenea, infrastructura din întreaga Ucraină în al doilea val de lovituri aeriene într-o săptămână, care, la fel ca primul, a avut loc dimineața, în timp ce oamenii mergeau la muncă și la școală. Loviturile rusești au urmat avansurilor forțelor ucrainene în est și sud și după o explozie la 8 octombrie pe un pod care leagă Rusia continentală de Crimeea – peninsula pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014.

Chiar acum, există un nou atac cu drone rusești, a declarat Zelenski, într-un discurs video de luni seara. Există (drone) care au fost doborâte.

Recomandări

LIBANUL E ABANDONAT
PROCESUL „RUST” CONTINUĂ
ȘOȘOACĂ E SUSPENDATĂ
WALZ VREA PACE
KIM ȘI PUTIN SUNT „BFF”
PASTILA DE SPORT

Agenția de știri ucraineană Interfax a declarat că utilizatorii Telegram au raportat explozii în orașul Fastiv, la periferia Kievului, precum și în portul sudic Odesa. luni, mai devreme, soldații ucraineni au tras în aer încercând să doboare dronele și în timp ce locuitorii au alergat să se adăpostească, după ce explozii au zguduit capitala Kiev.

Secretarul de presă al președintelui american Joe Biden, Karine Jean-Pierre, a declarat reporterilor că Casa Albă condamnă cu fermitate atacurile cu rachete ale Rusiei și a spus că atacul continuă să demonstreze brutalitatea lui Putin.

Președintele rus Valdimir Putin a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina la 24 februarie în ceea ce a numit o operațiune specială pentru a elimina ceea ce numește naționaliști periculoși. Forțele ucrainene au opus o rezistență dură, cu ajutorul armelor furnizate de Statele Unite și aliații săi, care au impus, de asemenea, sancțiuni radicale Rusiei în încercarea de a o forța să se retragă.

Menționând un pachet de ajutor militar de 725 de milioane de dolari anunțat vinerea trecută pentru Ucraina, Jean-Pierre a declarat că Statele Unite vor fi alături de poporul ucrainean atât timp cât va fi nevoie.

Vom continua să impunem costuri Rusiei, să o tragem la răspundere pentru crimele sale de război, a spus ea. O femeie însărcinată se numără printre cele patru persoane ucise într-un atac asupra unei clădiri rezidențiale din Kiev, a declarat primarul Vitali Klitschko. Ministrul ucrainean de interne Denys Monastyrskyi a declarat că au existat decese în alte orașe, dar nu a oferit un bilanț complet.

Fumul negru a ieșit pe ferestrele clădirii de apartamente din Kiev, iar lucrătorii serviciilor de urgență s-au străduit să stingă flăcările. Nu mi-a fost niciodată atât de frică … Este o crimă, este pur și simplu o crimă, a declarat Vitalii Dushevskiy, în vârstă de 29 de ani, un curier care livrează alimente și care închiriază un apartament în clădire.

Rusia neagă că ar fi vizat civili. Ministerul său al apărării a declarat că a desfășurat un atac masiv asupra unor obiective militare și a infrastructurii energetice din Ucraina, folosind arme de înaltă precizie.