• Sunak a scris miercuri pe Twitter că va participa la reuniunea de două săptămâni.
  • Caroline Lucas, deputat al Partidului Verde, a declarat că întoarcerea lui Sunak a fost un pas greșit jenant pe scena mondială”.
  • Fie ca aceasta să fie o lecție pentru el – conducerea în domeniul climei contează”, a scris ea pe Twitter.

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a revenit miercuri asupra unei decizii anterioare de a nu participa la summitul ONU privind clima din Egipt. Biroul lui Rishi Sunak a declarat anterior că a fost nevoit să lipsească de la discuții, care încep duminică, din cauza unor angajamente interne urgente”, inclusiv a declarației privind bugetul guvernamental, care se așteaptă să fie anunțată pe 17 noiembrie.

Dar Sunak a scris miercuri pe Twitter că va participa la reuniunea de două săptămâni, deoarece nu există prosperitate pe termen lung fără acțiuni privind schimbările climatice”.

Nu există securitate energetică fără a investi în surse regenerabile”, a scris el. Decizia anterioară a lui Sunak de a lipsi de la discuții a fost criticată de mulți, inclusiv de consilierul pe probleme climatice Alok Sharma.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI

Marea Britanie deține în prezent președinția Conferinței părților (COP) și a găzduit summitul privind clima anul trecut la Glasgow, în Scoția. Caroline Lucas, deputat al Partidului Verde, a declarat că întoarcerea lui Sunak a fost un pas greșit jenant pe scena mondială”.

Fie ca aceasta să fie o lecție pentru el – conducerea în domeniul climei contează”, a scris ea pe Twitter.