• Sexul de vanilie este sexul obișnuit, convențional, care exclude elementele de bondage, disciplină, dominare, supunere.
  • Milioane de români fac SEX DE VANILIE în fiecare seară și tehnica este foarte populară.
  • Unii experți cred că termenul „vanila sex” a fost inventat de bărbații homosexuali pentru a distruge prejudecățile despre ei înșiși.

Sexul și sexualitatea s-au schimbat semnificativ de-a lungul anilor. Cu toate acestea, natura umană a rămas aceeași, așa că putem concluziona că oamenii se distrează în pat la fel de bine ca înainte, doar că astăzi internetul ne-a permis să facem cunoștință cu diverse tendințe sexuale la care poate nu ne-am fi gândit niciodată.

Industria plăcerii este în continuă dezvoltare, astfel încât astăzi ne putem bucura de tehnologie sexuală, sex digital, jucării ecologice, relații deschise, adică „monogamie etică” și multe alte variații pe vechea temă bine cunoscută. Rihanna a cântat despre tendința S&M acum mai bine de 10 ani, iar termeni precum BDSM, MILF și CFNM sunt deja bine cunoscuți. Dar ai auzit vreodată de termenul „sex de vanilie”?

Prin definiție, sexul vanilie este sexul obișnuit, convențional, care exclude elementele de bondage, disciplină, dominare, supunere și fetișism.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Hallie Lieberman, istoric al sexului și sexualității și autor al cărții „Buzz: Istoria stimulantă a jucăriilor sexuale”, a declarat că această tendință a definit cel mai probabil mișcarea anilor 1970. Vanilia era considerată cea mai comună aromă de înghețată și chiar și Dicționarul Oxford definea vanilia ca fiind ceva obișnuit, de bază și convențional. Unii experți cred că termenul „vanila sex” a fost inventat de bărbații homosexuali pentru a distruge prejudecățile despre ei înșiși. Și anume, până în 1973, în SUA, homosexualitatea era considerată o boală mintală, așa că persoanele de orientare homosexuală doreau să arate că sexul lor era „normal și obișnuit”.

Pe parcursul secolului XX, modul în care categorisim activitățile sexuale s-a dezvoltat semnificativ. Acest lucru s-a datorat în principal inovațiilor științifice, cum ar fi inventarea pilulei contraceptive, dar și mișcărilor sociale, cum ar fi mișcarea pentru drepturile civile și drepturile homosexualilor și ale femeilor. „Înainte, sexul normal era sexul pentru a face copii. Cândva, tot ceea ce era procreativ era considerat anormal, așa că oamenii depășeau limita”, spune Hallie Lieberman.

„Sexul de vanilie” înseamnă poziția misionarului, în întuneric, cu o singură persoană. De obicei, nu se sparg granițele sau tabuurile, iar dacă ai câteva jucării sexuale în sertarul de lângă pat, nu ești un susținător al acestei tendințe.

„Sexul pervers”, care este opusul „sexului vanilat”, este de obicei considerat un mod mai incitant, mai pasional și mai modern de a schimba tandrețe, în timp ce „sexul vanilat” este considerat monoton. Dar tocmai siguranța pe care o oferă și absența posibilelor surprize (neplăcute) se numără încă printre cele mai populare moduri de a face dragoste. Terapeuții sexuali încearcă să spargă aceste prejudecăți, așa că subliniază faptul că fiecare ar trebui să găsească ceea ce i se potrivește și să se bucure cât mai mult de acest lucru.