Lămâia sau Citrus Limon este un copac veșnic verde originar din Asia de Sud și nord-estul Indiei.

Strămoșul lâmâii, Citrus Medica ar fi apărut în urmă cu 7-8 milioane de ani.

O reprezentare de acum 3500 de ani a unui Citrus Medica apare pe pereții grădinii botanice din Templul Karnak, în Egipt.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
VIITORUL MOLDOVEI
MAI FERICIȚI DECÂT CREDEM
SOARE CU DINȚI
ALĂTURI DE UCRAINA
ISRAELUL E DE NEOPRIT

Citrus Limon, versiunea lâmâii din zilele noastre a apărut în Europa în secolul al II-lea, lângă Italia. În jurul anilor 700 lămâile au fost introduse în Persia, Irak și Egipt.

În Grecia Antică lâmâia era un simbol al bogăției și al iubirii. Se credea că visele dulci, erau aduse cu niște frunze de lâmâie puse sub pernă, înainte de culcare.

Dioscoride recomada adăugarea sucului de lâmâie în vin pentru calmarea nervilor și combaterea depresiei.

La mijlocul anilor 1700, medicul scoțian James Lind și-a dat seama de importanța vitaminei C în tratarea scorbutului și a adăugat sucul de lămâie în dietele multor navigatori.

Marina britanică ar fi comandat mii de galoane de suc de lămâie pentru navele lor după această descoperire, reușind să elimine scorbutul de pe bărci.

Se crede că, datorită acestei eliminări a scorbutului, englezii au avut numărul de oameni necesar pentru a-l învinge pe Napoleon.

Proprietățile magice ale lâmâilor includ purificarea, fericirea și frumusețea.

Mai mult, o singură lâmâie îți va furniza 31 mg de vitamina C, ceea ce reprezintă 51% din aportul zilnic. Te poate ajuta în lupta cu răcela și gripa.

Iar dacă ieși pe mare cu barca, sucul de lâmâie îți va reduce răul de mare.

Adăugarea sucului de lămâie în apă te ajută să te menți hidratat. Digestia este îmbunătățită, organsimul purificat și respirația împrospătată.

Lămâile sunt un ingredient magic minunat care te pot ajuta să elimini energiile negative din viața ta.

Taie o lâmâie în felii sau în formă de cruce, pune sare peste și las-o pe o farfurie în locul în care vrei să purifici. Când lâmâia devine neagră, aruncă conținutul la gunoi. Și casa ta se va umple de energie pozitivă.