• Plenul PE va organiza astăzi, în jurul orei 16:30, o dezbatere pe tema suspiciunilor de corupție din Qatar.
  • Decizia ca Eva Kaili să nu mai fie unul dintre vicepreședinții Parlamentului a fost aprobată cu 625 de voturi pentru.
  • În timpul deschiderii plenului de ieri, președintele PE, Roberta Metsola, a făcut o declarație privind situația, urmată de o scurtă dezbatere cu liderii grupurilor.

Parlamentul European a decis, marți, să pună capăt mandatului vicepreședintelui Eva Kaili. Decizia ca Eva Kaili să nu mai fie unul dintre vicepreședinții Parlamentului a fost aprobată cu 625 de voturi pentru, 1 vot împotrivă și 2 abțineri, ceea ce reprezintă o dublă majoritate de două treimi din voturile exprimate și o majoritate a deputaților care compun Parlamentul.

Votul s-a desfășurat în conformitate cu articolul 21 din Regulamentul de procedură al Parlamentului și are loc ca urmare a investigațiilor în curs de desfășurare în Belgia, în care sunt implicați unii membri și membri ai personalului Parlamentului European.

Procedura a fost declanșată de o decizie a Conferinței președinților (președintele PE și liderii grupurilor politice) în această dimineață, care a aprobat acțiunea în unanimitate. Conferința președinților a adoptat, de asemenea, următoarea declarație.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Plenul PE va organiza astăzi, în jurul orei 16:30, o dezbatere pe tema suspiciunilor de corupție din Qatar și a nevoii mai largi de transparență și responsabilitate în instituțiile europene, iar joi, în jurul prânzului, va vota o rezoluție pe această temă.

În timpul deschiderii plenului de ieri, președintele PE, Roberta Metsola, a făcut o declarație privind situația, urmată de o scurtă dezbatere cu liderii grupurilor.