• Trupa de muzică The Specials a anunțat vestea morții cântărețului Terry Hall într-un omagiu emoționant pe pagina oficială de Twitter.
  • Cântărețul trupei The Specials, Terry Hall, a murit la vârsta de 63 de ani, a anunțat formația.
  • Terry a lansat, de asemenea, două albume solo și a colaborat cu numeroși artiști, printre care Sinéad O’Connor, Gorillaz, Damon Albarn, D12 și Lily Allen.

Cântărețul trupei The Specials, Terry Hall, a murit la vârsta de 63 de ani, a anunțat formația. Grupul a împărtășit vestea prin intermediul paginii lor oficiale de Twitter. În primul din șirul de tweet-uri se poate citi: Cu mare tristețe anunțăm decesul, în urma unei boli scurte, a lui Terry, prietenul nostru frumos, fratele nostru și unul dintre cei mai străluciți cântăreți, compozitori și textieri pe care această țară i-a produs vreodată. Terry a fost un soț și un tată minunat și unul dintre cele mai bune, mai amuzante și mai autentice suflete. Muzica și interpretările sale au înglobat însăși esența vieții… bucuria, durerea, umorul, lupta pentru dreptate, dar mai ales dragostea.”

Trupa a continuat să spună: Va fi profund regretat de toți cei care l-au cunoscut și iubit și lasă în urmă darul muzicii sale remarcabile și al umanității sale profunde. Terry părăsea deseori scena la finalul spectacolelor cu trei cuvinte… Love Love Love Love Love”.”

Ultimul din cele patru tweet-uri s-a încheiat cu: Rugăm pe toată lumea să respecte intimitatea familiei în aceste momente foarte triste”. Terry a împărțit doi fii, Theo și Felix, cu Jeanette Hall. Regretatul muzician a părăsit trupa The Specials în 1981 pentru a forma Fun Boy Three cu colegii de trupă Neville Staples și Lynval Golding, obținând o altă serie de hituri.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Terry a lansat, de asemenea, două albume solo și a colaborat cu numeroși artiști, printre care Sinéad O’Connor, Gorillaz, Damon Albarn, D12 și Lily Allen. La aflarea veștii morții sale în această seară, fanii și celebritățile s-au grăbit să îi aducă un omagiu regretatului cântăreț. Prezentatoarea ITV Granada Reports, Ann O’Connor, a scris pe Twitter: Absolut groaznic pentru noi, adolescentele nepoliticoase. Noroc #terryhall pentru o sută de amintiri fericite x.”

The Farm frontman Keith Mullin a scris: Vestea devastatoare, atât de trist, primele înregistrări pe care le-am cumpărat, le am și acum, multă dragoste, respect și condoleanțe familiei și prietenilor. RIP Terry.” Fostul vicelider al Partidului Laburist Tom Watson a împărtășit anunțul celor de la The Specials și a adăugat: Cel mai mare emoticoane de inimă”.

The Specials a pornit într-un turneu în 2009 pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare, iar în 2018 a susținut The Rolling Stones în timpul unui concert la Ricoh Arena din Coventry. În februarie 2019, au lansat Encore, primul lor album cu material nou din ultimii 37 de ani.

La lansare, albumul a intrat direct pe primul loc în Official UK Album Chart, marcând primul lor album care a ajuns pe primul loc și prima dată când au ajuns în fruntea clasamentului de la piesa clasică Ghost Town în 1981 și de când single-ul lor Too Much Too Young a devenit numărul unu în 1980. Single-ul principal al albumului, cu tematică politică Vote For Me, a fost considerat de unii fani ca fiind o continuare a albumului Ghost Town, care a fost considerat o piesă de remarcă socială populară, fiind lansat în timpul revoltelor din Anglia din 1981.

Hall a declarat pentru revista The Big Issue în 2019: Mă trezesc înmărmurit de mizerie, ascultând noaptea politicienii care își dau cu părerea și gândindu-mă că nu am neapărat încredere în niciunul dintre ei, serios.”

The Specials au fost formați în orașul natal al lui Terry, Coventry, în 1977, de Jerry Dammers, Lynval Golding și Horace Panter – iar Hall, Neville Staple, Roddy Byers și John Bradbury s-au alăturat un an mai târziu. Inițial, trupa s-a numit The Automatics, înainte de a-și schimba numele în The Coventry Automatics, The Specials AKA The Automatics și, în cele din urmă, în 1978, de a se stabili pe The Specials.