• Incidentul armat de vineri din Paris s-a soldat cu cel puţin trei morţi.
  • A fost deschisă o anchetă pentru crimă, omor prin imprudență și violență agravantă, a declarat parchetul din Paris.
  • Împușcăturile au loc la aproape 10 ani de la asasinarea a trei activiști kurzi la Paris, la 9 ianuarie 2013.

Incidentul armat de vineri din Paris s-a soldat cu cel puţin trei morţi. Evenimentul s-a produs la un centru kurd local. Presupusul atacator, care era cunoscut de autorități a fost prins și arestat preventiv, potrivit BBC și Reuters.

Incidentul armat a avut loc la un centru al comunităţii kurde situat pe Rue d’Enghien, precum şi la un restaurant aflat în faţa centrului kurd şi un coafor” , au declarat autoritățilelocale.

Bărbatul arestat ca urmare a incidentului din Paris era cunoscut de autorităţile franceze şi mai atacase o tabără de migranţi în urmă cu un an.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, care se afla în vizită la o secție de poliție aflată la aproape 300 de kilometri distanță, în Tourcoing, în nordul Franței, a declarat că se va întoarce la Paris pentru a supraveghea etapele inițiale ale anchetei. Oficialul francez a adăugat că gândurile sale se îndreaptă spre rudele victimelor.

Şi primăriţa Parisului, Anne Hidalgo, a adus un omagiu victimelor şi familiilor acestora şi a declarat că un serviciu de sprijin psihologic va fi stabilit în primăria arondismentului al X-lea.

Un bărbat a fost arestat şi este ţinut în arest după ce trei persoane au fost ucise şi patru rănite în centrul Parisului.