• Mii de români vor să se mute la curte de când sunt nevoiți să stea mai mult acasă
  • În ultima perioadă, tot mai mulți oameni caută locuinţe cu spaţii verzi, zone de relaxare şi de joacă pentru copii
  • Dacă anul trecut căutau să stea mai aproape de metrou și nu era prioritate să aibă curte, acum clienții preferă locul unde izolarea e mai ușor de suportat: curtea, spun agenții imobiliari

Cu siguranță și tu simți că izolarea e greu de suportat între patru pereţi, cu atât mai mult dacă ai şi un copil. Aşa că, nu e o surpriză că în ultima lună sunt tot mai mulţi cei care se interesează de preţurile caselor şi iau serios în calcul să se mute la curte.

Iată câteva păreri: „În acestă perioadă nu putem să ieşim afară şi este foarte greu să suporţi statul în casă“, „Am crescut la casă şi ai alte avantaje acolo.  E mult mai privat, ai o curte a ta“, „Pentru cei mici este foarte bine la casă. În apartament e mai dificil. La casă, cu o trambulină, poate te mai poţi relaxa la o cafea“.

Zona nici măcar nu mai contează aşa mult, spun agenţii imobiliari. Important e să ai propria ta bucată de iarbă – asta le cer clienţii: „Am luat în calcul să ne mutăm la curte. Pentru copii. Să avem libertatea de a ieşi.  Nu contează zona, contează să ai o mică curte֧“.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

„Anul trecut, lumea dorea să stea mai aproape de o gură de metrou şi să aibă acces facil la transportul în comun, dar nu era în topul preferinţelor şi nu era o prioritate să aibă o curte. În ultima perioadă întâmpinăm tot felul de situaţii în care clienţii sună şi doresc să achiziţioneze o locuinţă cu curte“, mărturisește un agent imobiliar.

Sursă foto: Profimedia