• O furtună de iarnă extremă continuă să lovească părți din SUA, condițiile de viscol provocând condiții periculoase de călătorie.
  • Vineri, peste 200 de milioane de oameni se aflau sub o formă sau alta de avertizare meteo.
  • Peste 3.000 de zboruri au fost anulate sâmbătă.

Cel puțin 28 de persoane au murit în SUA, în timp ce țara se confruntă cu o furtună de iarnă brutală. Condițiile de viscol au lăsat aproape 300.000 de locuințe și întreprinderi fără energie electrică, în timp ce temperaturile au scăzut mult sub zero grade. Peste 3.000 de zboruri au fost anulate sâmbătă, iar unele aeroporturi au fost închise.

Vineri, peste 200 de milioane de persoane se aflau sub o formă sau alta de avertizare meteo. Condițiile de gheață de pe șosele au determinat multe autorități să avertizeze împotriva călătoriilor neesențiale, iar sute de persoane care s-au aventurat să iasă în oraș s-au trezit blocate în autovehicule.

Printre cei care au murit se numără trei persoane în accidente de mașină în Kentucky și alte trei în Oklahoma, două dintre acestea întâmplându-se în timp ce vântul spulbera zăpada în derivă.

Recomandări

CÂND APARE SWITCH 2?
HERA PLEACĂ ÎN SPAȚIU
BIBI ÎL CRITICĂ PE MACRON
BRIDGET JONES REVINE
OPERAȚIUNEA PAGER
HARRIS LA TV

În Montana, Serviciul Național de Meteorologie a avertizat că pe versantul estic al Parcului Național Glacier, precum și pe podișurile și câmpiile din apropiere s-ar putea înregistra până la 20,3 cm de zăpadă și vânturi de până la 90 de km/h.

În Montana s-a înregistrat o temperatură de -45,6C la începutul furtunii, în timp ce minimul zilei de ieri a aparținut orașului îndepărtat Havre – tot în Montana – care a înregistrat -39C. În Maine, peste 107.000 de proprietăți au rămas fără energie electrică, iar șefii companiilor de utilități au avertizat că ar putea dura zile întregi până când alimentarea cu energie electrică va fi complet restabilită, în timp ce alte state au cerut clienților să își reducă consumul pentru a evita pene de curent.