• Pe lângă un ospăț, biscuiți de Crăciun și vin, sărbătoarea este celebrată în întreaga lume prin piețe și lumini, întâmpinând un nou an.
  • Introdusă pentru prima dată în Marea Britanie în secolul al XIV-lea, mulți britanici încă mai păstrează tradiția de a pune o monedă de argint în budincă, despre care se spune că aduce noroc.
  • În timp ce protestanții și catolicii sărbătoresc pe 25, o mulțime de țări și sectoare religioase pot alege să îmbrățișeze perioada festivă într-o altă zi, în conformitate cu calendarul iulian.

Crăciunul are loc în fiecare an pe 25 decembrie și este o sărbătoare creștină care comemorează nașterea lui Iisus Hristos. În timp ce mulți sărbătoresc această sărbătoare pentru a onora nașterea lui Iisus, ea a devenit, de asemenea, o sărbătoare culturală la nivel mondial și este adesea sărbătorită și de necreștini.

Termenul englezesc Christmas” – o fuziune între Christ și mass – este de origine relativ recentă, datând din perioada în care era sărbătorit cu o slujbă în Biserica Catolică. Termenul mai vechi Yule” datează din perioada în care această perioadă era o celebrare a solstițiului de iarnă, potrivit Britannica.

În alte țări, ziua de sărbătoare poate fi numită Navidad” în spaniolă, Natale” în italiană și Noal” în franceză, derivând din termenul nativitate”. În timp ce protestanții și catolicii sărbătoresc pe 25, o mulțime de țări și sectoare religioase pot alege să îmbrățișeze perioada festivă într-o altă zi, în conformitate cu calendarul iulian.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Islanda

Cunoscută și sub numele de Jolabokaflod”, care se traduce prin cartea de Crăciun”, este o tradiție islandeză de a oferi cărți noi în Ajunul Crăciunului și de a le citi împreună cu familia și prietenii.

Mexic

Un eveniment anual care are loc pe 23 decembrie și este cunoscut sub numele de Noche de los Rabanos în orașul Oaxaca. Ridichile au jucat întotdeauna un rol esențial în bucătăria de Crăciun din Oaxaca, ca ingredient esențial și ca garnitură decorativă.

Concursul anual de sculptură de ridichi datează din 1897 și a devenit o parte a pieței de Crăciun din acel an. Tradiția continuă până în prezent.

Japonia

În Japonia, familiile se adună în jurul mesei pentru a mânca o găleată de pui prăjit pentru a comemora sezonul festiv.

Unii spun că primul manager întreprinzător al KFC din Japonia, pe nume Takeshi Okawara, a spus o minciună în 1970 și a comercializat puiul prăjit ca fiind o mâncare tradițională americană de Crăciun pentru a încuraja vânzările de la acea vreme. Aventura lui Okawara a dat tonul Crăciunului în Japonia.

Regatul Unit

Introdusă pentru prima dată în Marea Britanie în secolul al XIV-lea, mulți britanici încă mai păstrează tradiția de a pune o monedă de argint în budincă, despre care se spune că aduce noroc.

Budinca este preparată în mod tradițional cu stafide, coacăze, prune uscate, vinuri și condimente și este una dintre preferatele dintotdeauna în Marea Britanie.