- 200 de jandarmi montani cvor patrula pe munte în fiecare zi.
- Cele mai importante evenimente publice, din punct de vedere al numărului de participanţi, vor fi organizate în municipiile Bucureşti, Craiova, Oradea şi Cluj Napoca, unde se estimează participarea a peste 80.000 de persoane.
- În ultima lună, poliţiştii au desfăşurat peste 4.560 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu articole pirotehnice.
Peste 23.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi mobilizaţi în perioada Revelionului fiind asigurată o prezenţă sporită în stradă pentru descurajarea comiterii de fapte care pot pune în pericol siguranţa cetăţenilor.
Advertisment
Astfel, peste 7.800 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi efective de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne vor asigura ordinea publică şi măsurile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă cu ocazia celor aproximativ 740 de manifestări publice care vor fi organizate în Noaptea de Revelion.
Cele mai importante evenimente publice, din punct de vedere al numărului de participanţi, vor fi organizate în municipiile Bucureşti, Craiova, Oradea şi Cluj Napoca, unde se estimează participarea a peste 80.000 de persoane.
Recomandări
Reprezentanţii MAI atrag atenţia că articole pirotehnice pentru divertisment trebuie utilizate numai după luarea tuturor măsurilor de protejare a persoanelor din jur, a bunurilor şi a mediului.
„Atragem atenţia că cetăţenii au obligaţia să folosească doar materiale pirotehnice din categoria destinată publicului larg şi care pot fi achiziţionate legal de la operatori economici autorizaţi. Celelalte categorii de articole pirotehnice pot fi folosite, cu respectarea legislaţiei în vigoare, numai de personalul specializat care cunoaşte regulile de manevrare astfel încât să fie prevenite incidentele.
Utilizarea neglijentă a materialelor pirotehnice este extrem de periculoasă, putând avea consecinţe grave pentru cei care le folosesc sau pentru persoanele din jur”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.
În ultima lună, poliţiştii au desfăşurat peste 4.560 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu articole pirotehnice şi au confiscat 120 de tone de astfel de materiale periculoase.
Au fost întocmite peste 920 de dosare penale şi aplicate aproximativ 260 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 360 de mii de lei.
MAI anunţă că, în medie, aproximativ 1.500 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi, zilnic, pe cele mai solicitate artere pentru a fluidiza traficul şi pentru veni în sprijinul conducătorilor auto, inclusiv prin indicarea rutelor alternative pentru evitarea unor posibile ambuteiaje.
Pe drumurile cu risc crescut de producere a unor accidente, echipajele Poliţiei Rutiere vor acţiona cu 285 de aparate radar şi cu dispozitive care semnalează consumul de alcool sau alte substanţe interzise la volan.
Poliţiştii rutieri pot solicita sprijinul elicopterelor Inspectoratului General de Aviaţie pentru monitorizarea celor mai circulate drumuri şi identificarea rapidă a zonelor cu probleme.
Alte 13 elicoptere vor fi pregătite să sprijine celelalte misiuni ale structurilor MAI, precum cele de supraveghere a frontierei de stat, de salvare din zone greu accesibile sau de transport la spital a persoanelor care au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă.
La nivel naţional, în fiecare zi, aproximativ 5.000 de pompieri vor fi mobilizaţi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi a misiunilor medicale la care răspunsul este asigurat cu echipaje SMURD.
De asemenea, 200 de jandarmi montani cvor patrula pe munte în fiecare zi.
Partenerii noștri