• Elon Musk nu a fost găsit răspunzător pentru pierderile investitorilor într-un proces pentru fraudă a valorilor mobiliare pentru tweetul său din 2018 despre Tesla.
  • „Slavă Domnului, înţelepciunea oamenilor a predominat! Apreciez profund decizia unanimă de nevinovăţie a juriului”, a comentat Musk.
  • Judecătorul care se ocupă de caz, Edward Chen, a concluzionat că tweet-urile celui mai bogat om din lume sunt înşelătoare şi că antreprenorul a acţionat „iresponsabil”.

S-a considerat că antreprenorul nu a înşelat investitorii în 2018, când s-a arătat dispus să scoată de pe Bursă multinaţionala americană.

Elon Musk nu a fost găsit răspunzător pentru pierderile investitorilor într-un proces pentru fraudă a valorilor mobiliare pentru tweetul său din 2018 despre Tesla.

Reclamantul Glen Littleton şi ceilalţi participanţi la acţiunea colectivă i-au dat în judecată pe Musk şi pe Tesla, inclusiv consiliul său de administraţie, din cauza tweet-ului lui Musk şi a declaraţiilor ulterioare, argumentând că a indus în eroarea investitorii. Ei au susţinut că acţionarii au suferit prejudicii financiare grave din cauza vânzărilor, în primele 10 zile de la tweet.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Slavă Domnului, înţelepciunea oamenilor a predominat! Apreciez profund decizia unanimă de nevinovăţie a juriului”, a comentat Musk într-un tweet, punând capăt acuzaţiilor conform cărora a acţionat nechibzuit.

Fluctuaţia acţiunilor

Juraţii au ajuns la verdict după un proces de trei săptămâni. Plângerea a fost declanşată după ce, pe 7 august 2018, Musk şi-a anunţat pe Twitter intenţia de a retrage Tesla de pe Bursă la un preţ de 420 USD per acţiune, sau cu 23% mai mult decât preţul de închidere, asigurând că are finanţarea necesară. Acţiunile au crescut cu 11%, apoi au scăzut în zilele următoare.

Judecătorul care se ocupă de caz, Edward Chen, a concluzionat că tweet-urile celui mai bogat om din lume sunt înşelătoare şi că antreprenorul a acţionat „iresponsabil”.

Juraţii au trebuit să decidă dacă tweet-urile au contribuit la umflarea frauduloasă a acţiunilor. În mărturia sa, care a durat aproximativ o jumătate de oră, în primele zile ale procesului, proprietarul Twitter asigurase că nu a vrut „niciodată” să înşele investitorii.