- Guvernul german a recunoscut o intensificare a spionajului din partea agenților de informații iranieni asupra iranienilor exilați care trăiesc în Germania.
- Raportul afirmă că protestele în masă din Iran au dus la ,,activități extinse de spionaj” asupra persoanelor din opoziție.
- În plus, serviciul de informații al țării a identificat 160 de persoane care au legături cu Germania și cu Gărzile Revoluționare Iraniene.
Guvernul german a recunoscut o creștere a spionajului de către agenții de informații iranieni asupra iranienilor exilați care trăiesc în Germania de la începutul protestelor în masă de anul trecut, a relatat sâmbătă ziarul Welt am Sonntag, conform Reuters.
Advertisment
Revoltele din Iran declanșate de moartea unei tinere femei reținute de poliția iraniană pentru moralitate anul trecut au dus la „indicii tot mai multe privind posibila spionare a evenimentelor și persoanelor din opoziție” în Germania, a declarat guvernul federal ca răspuns la o cerere de informații din partea partidului de extremă-stânga Linke.
„Grupurile și persoanele din opoziție (…) sunt considerate de către conducătorii din Iran ca fiind o amenințare la adresa existenței continue a regimului” , a declarat guvernul în răspunsul său.
Recomandări
Executivul german a mai menţionat că serviciul de informaţii interne a identificat 160 de persoane cu legături cu Germania, precum şi cu Gardienii Revoluţiei din Iran.
„Activităţile extinse de spionaj” ale Gardienilor Revoluţiei sunt îndreptate îndeosebi împotriva ţintelor proisraeliene şi proevreieşti din Germania, a relatat Welt am Sonntag, citând guvernul.
Demonstrațiile care au izbucnit pentru prima dată în septembrie din cauza morții unei femei kurde de 22 de ani, care fusese plasată în detenție de către poliția care aplica restricțiile stricte ale Republicii Islamice privind îmbrăcămintea femeilor, s-au transformat în cele mai mari proteste din ultimii ani.
Partenerii noștri