• Kim Jong-un le-a interzis nord-coreenilor să poarte același nume ca și fiica sa, printr-o nouă regulă bizară.
  • Experții cred că Kim Ju-ae este pregătită de lider ca succesor al său, după ce a fost văzută la un lansare de rachete în noiembrie.
  • O sursă din provincia Pyongan de Nord a declarat că persoanele care folosesc numele Ju-ae în Chongju au fost recent convocate de serviciile de securitate.

Kim Jong-un le-a interzis nord-coreenilor să poarte același nume ca și fiica sa, printr-o nouă regulă bizară. Politica interzice părinților să folosească numele fiicei sale, Kim Ju-ae, obligându-i în același timp pe toți cei care poartă același nume să aleagă un nume diferit.

Experții cred că Kim Ju-ae este pregătită de lider ca succesor al său, după ce a fost văzută la un lansare de rachete în noiembrie. Regimul interzice deja persoanelor să folosească numele lui Kim Jong-un și al predecesorilor săi în funcția de lider. O sursă din provincia Pyongan de Nord, care se învecinează cu China, a declarat că persoanele care folosesc numele Ju-ae în Chongju au fost recent convocate de serviciile de securitate.

Aceștia au declarat pentru Radio Free Asia: Ministerul securității a convocat femeile înregistrate la departamentul de înregistrare a rezidenților sub numele Ju-ae” la Ministerul Securității pentru a-și schimba numele. Era o fetiță de 12 ani pe nume Ju-ae”. Departamentul de înregistrare a rezidenților din cadrul Ministerului Securității i-a chemat pe părinții fetei la Ministerul Securității și a obligat-o să-și schimbe numele și certificatul de naștere.”

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Numele era, spuneau ei, rezervat acum pentru cei cu cea mai înaltă demnitate”. O altă sursă a relatat o poveste similară în provincia Pyongan de Sud. Aceasta a spus: Chiar și numele Ju-ae” este controlat, astfel încât cetățenii obișnuiți nu îl pot folosi. Ieri, Departamentul de Securitate al orașului Pyongsong a emis un ordin intern din partea guvernului central de a schimba numele femeilor care folosesc numele Ju-ae” în termen de o săptămână.”

Michael Madden, un expert în elita nord-coreeană, a declarat că există un precedent pentru această practică în acest stat secret. De fapt, interdicția de a folosi numele lui Kim Jong-un a fost unul dintre primele semne ale ascensiunii sale la conducere.

El a declarat: Regimul poate și a reglementat ce nume folosesc cetățenii nord-coreeni. Este un lucru pe care l-am observat anterior – au emis instrucțiuni cu privire la persoanele cu numele Kim Jong-il și Kim Jong-un. De fapt, unul dintre semnele revelatoare ale propriei succesiuni a lui Kim Jong-un, în urmă cu 12 ani, a fost faptul că înregistrarea rezidenților a restricționat utilizarea numelui Jong-un”. Această practică datează din anii 1970 și a implicat diverși membri ai familiei Kim.”

El a precizat că numele au mai fost restricționate și înainte pentru a onora unele persoane în mare parte obscure” din familia Kim. Dar rapoartele sugerează totuși că Kim Ju-ae este un membru notabil și semnificativ” al dinastiei conducătoare.