• Președintele american Joe Biden a declarat vineri că Ucraina nu are nevoie deocamdată” de avioane de luptă F-16.
  • Nu, nu are nevoie de F-16 acum (…) Nu există nicio bază pe care să existe un motiv, potrivit armatei noastre acum, pentru a furniza F-16″, a declarat președintele american.
  • Președintele Statelor Unite a raportat că a vorbit cu președintele chinez Xi Jinping despre consecințele trimiterii de arme letale către Rusia.

Președintele american Joe Biden a declarat vineri că Ucraina nu are nevoie „deocamdată” de avioane de luptă F-16, respingând cererea omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, la prima aniversare a invaziei rusești în Ucraina.

În ciuda cererilor repetate ale lui Zelenski către Statele Unite și alți aliați de a furniza avioane de luptă pentru ca trupele ucrainene să poată apăra spațiul aerian ucrainean împotriva așteptatei ofensive rusești de primăvară, Biden a respins cererea, a declarat el într-un interviu acordat ABC News.

Nu, nu are nevoie de F-16 acum (…) Nu există nicio bază pe care să existe un motiv, potrivit armatei noastre acum, pentru a furniza F-16″, a declarat președintele american când a fost întrebat dacă Ucraina are nevoie de luptă. aeronave, fără a închide însă ușa pentru ca Statele Unite să le furnizeze în viitor.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
CUM STĂM LA ECONOMIE?
ROMÂNIA ÎMBĂTRÂNEȘTE
CÂT NE COSTĂ RECRUTAREA
RĂDUCANU SE RETRAGE DE LA ROLAND GARROS

Anterior, Biden a declarat că a avut o întâlnire la Kiev cu Zelenski în care ambii președinți au discutat despre trimiterea acestor avioane de luptă, deși a refuzat să ofere mai multe detalii, numind-o o discuție privată”, după cum a relatat Casa Albă într-un comunicat.

Nu există nicio dovadă că China furnizează arme letale Rusiei

În acest sens, președintele Statelor Unite a raportat că a vorbit cu președintele chinez Xi Jinping despre consecințele trimiterii de arme letale către Rusia.

Am avut o conversație lungă cu Xi despre acest lucru în vară. I-am spus: Uite, aceasta nu este o amenințare, este doar o declarație.” Când, de fapt, europenii au văzut ce se întâmplă, iar americanii au văzut ce se întâmplă. se întâmplă în Rusia, în Europa, ghiciți ce? Șase sute de companii s-au retras și au plecat”, a declarat Biden reporterilor.

Am spus: M-ați asigurat că viitorul Chinei depinde de investițiile din lumea occidentală. Asta este ceea ce contează'”, a subliniat președintele american, excluzând deocamdată dovezi că Beijingul ar fi furnizat arme letale. Moscova.