• Organismul ONU rămâne angajat să afle cum a apărut virusul.
  • Activiști, politicieni și academicieni au declarat într-o scrisoare deschisă în acest weekend că aniversarea ar trebui să se concentreze pe prevenirea unei repetări a distribuirii inegale a vaccinului COVID-19.
  • În 2021, o echipă condusă de OMS a petrecut săptămâni întregi în Wuhan, China.

Descoperirea originilor COVID-19 este un imperativ moral și toate ipotezele trebuie explorate, a declarat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, în cele mai puternice comentarii de până acum, care au arătat că organismul ONU rămâne angajat să afle cum a apărut virusul.

O agenție americană a fost raportată de Wall Street Journal că a apreciat că pandemia ar fi fost probabil cauzată de o scurgere involuntară din laboratoarele chinezești, ceea ce a crescut presiunea asupra OMS pentru a găsi răspunsuri. Beijingul neagă această evaluare. Înțelegerea originii #COVID19 și explorarea tuturor ipotezelor rămâne: un imperativ științific, pentru a ne ajuta să prevenim viitoarele epidemii (și) un imperativ moral, de dragul milioanelor de oameni care au murit și al celor care trăiesc cu #LongCOVID”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus sâmbătă, pe Twitterlate.

El scria pentru a marca trei ani de când OMS a folosit pentru prima dată cuvântul pandemie” pentru a descrie epidemia globală de COVID-19.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Activiști, politicieni și academicieni au declarat într-o scrisoare deschisă în acest weekend că aniversarea ar trebui să se concentreze pe prevenirea unei repetări a distribuirii inegale a vaccinului COVID-19, spunând că aceasta a dus la cel puțin 1,3 milioane de decese care ar fi putut fi prevenite.

În 2021, o echipă condusă de OMS a petrecut săptămâni întregi în Wuhan, China, și în împrejurimile acesteia, unde au fost raportate primele cazuri la om, și a declarat într-un raport comun că virusul a fost probabil transmis de la lilieci la om prin intermediul unui alt animal, dar că sunt necesare cercetări suplimentare. China a spus că nu mai este nevoie de alte vizite.